Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Öteki Sinemanın Yayın Yönetmeni, Film Eleştirmeni ve Yazar Murat Tolga Şen, Sözcü Gazetesi Sinema Yazarı Burak Göral ile çok sayıda davetli katıldı.

 

“ESKİŞEHİRLİLER HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye olarak sanata büyük önem verdiklerini aktardı. Sinemayı Türkiye’de önemli bir yere taşıyan İf Kare etkinliğinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kurt, “Umarım 3 gün boyunca burada doya doya sinema seyredersiniz. Her türlü tartışmayı ve söyleşiyi gerçekleştirirsiniz. Belediye olarak bu konuda bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eskişehirliler her şeyin en iyisine layıktır. Biz de bunu yerine getirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

“SİNEMA İNSANI DÖNÜŞTÜRÜR”
Öteki Sinemanın Yayın Yönetmeni, Film Eleştirmeni ve Yazar Murat Tolga Şen ise, Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Şen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben sinemada büyümüş bir çocuğum. Sinemaya olan tutkum giderek büyüdü ve bir film eleştirmenine dönüştüm. Sinemanın diğer sanat dallarından farkı, sıradan bir insanı alıp, elinden tutarak bambaşka bir insana dönüştürme gücüdür Sinema bizi buluşturmak konusunda da çok başarılı bir sanat dalıdır. Bu yüzden burada, bir sinema etkinliğinde bir arada olmak çok önemli. Memleketimizin önemli sorunlarından biri vizyona giren filmlerin alternatif üretememesi. Sadece popüler filmlerin karşımıza çıkması. İşte o yüzden bu tür kültürel etkinlikler, bu tür alternatif etkinlikler çok önemli bir görevi üstleniyor”.”

ATİLLA DORSAY MESAJ GÖNDERDİ
Rahatsızlığından dolayı etkinliğe katılamayan sinema eleştirmeni ve yazarı Atilla Dorsay, videolu bir mesaj göndererek Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür etti, Eskişehirlilere sevgilerini iletti.

‘TANNA’ İZLEYİCİYLE BULUŞTU
İf Kare Eskişehir etkinliği, geçtiğimiz yılın büyük çıkış yapan filmlerinden biri olan ve Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adaylığına göz kırpan ‘Tanna’ filminin gösterimiyle başladı. Film başlamadan önce davetlilere ücretsiz mısır ikramında bulunuldu.

TÜRK SİNEMASI KONUŞULACAK
“İf Kare Eskişehir” 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Dev, Camdan Kanatlar adlı filmler ile devam edecek. 25 Şubatta film gösterimlerini dışında bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye “Dondurmam Gaymak” ve “ İftarlık Gazoz” Filmlerinin Yönetmeni Yüksel Aksu, Öteki Sinemanın Yayın Yönetmeni, Film Eleştirmeni ve Yazar Murat Tolga Şen ile Sözcü Gazetesi’nin Sinema Yazarı Burak Göral’ın katılacak. ‘Türk Sineması’nın Geldiği Nokta’nın tartışılacağı söyleşi iki oturumda gerçekleşecek. 14.30-15.30 saatleri arasında ‘Türk Sineması’nın Geldiği Nokta’ söyleşisinin ilk oturumu gerçekleşirken, ikinci oturum ise 17.45-18.45 saatleri arasında düzenlenecek.

İf İSTANBUL İLE CANLI BAĞLANTI
“İf Kare Eskişehir” 26 Şubat Pazar Günü Bir Günde Hindistan ve Koca Dünya filmleri ile devam edecek. 26 Şubatta ayrıca İf İstanbul ile canlı bağlantı yapılacak. İf İstanbul ile yapılacak olan ilk canlı bağlantı 14.30’da başlayacak, 15.00’da sona erecek. İkinci canlı bağlantı ise 17.45’de yapılacak ve 18.15 de sona erecek.

PARA YERİNE KİTAP!
İf Kare Eskişehir’i takip etmek isteyen vatandaşlar film biletlerin Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nden temin edebilir. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi İf Kare Eskişehir ile projeye daha imza attı. “Kitap getir sen de destek ol” kampanyası başlatan Odunpazarı Belediyesi, film biletlerini para ile satmayacak. Bilet almak isteyen vatandaşlar ödemeyi, yanlarında getirdikleri kitaplar ile yapabilecek.

!F NEDİR?
!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 2002’den bu yana 80.000 kişilik izleyici kitlesiyle kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiren, dünyanın her yanından farklı bakışları sinemaseverlerle buluşturan ve düzenlediği partiler, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle programını zenginleştiren bir oluşum. Her yıl İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de Cinemaximum Sinemalarında Şubat ve Mart aylarında izleyicisiyle buluşan festival, filmleri farklı ve güncel temalar altında toplayarak izleyicisine ulaştırıyor. Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen 'alternatif dağıtım ve paylaşım' projesi !f ² ile, Türkiye ve komşu ülkelerde 30'dan fazla kente festival ruhu taşıyor.