Bu anayasayı neden getirdiler?
Getirilen anayasanın ülkenin hiçbir sorununa çözüm getirmediğini belirten Kılıçdaroğlu “Bu anayasa değişikliği işsizlik sorunu çözmeyecek. Komşu ülkelerle ilişkimizi düzeltmeyecek. Çiftçinin mazotunu düşürmeyecek. Terörü bitirmeyecek. Bu anayasa değişikliği her eve huzur getirmeyecek. O zaman bu anayasa değişikliğini niye getiriyorlar? Memleketin sorununu çözmüyorsa bu anayasa değişikliğini niye getiriyorlar? Ben “kaç tane başkan yardımcısı olacak?” dedim. Sayı belli değil. Şimdi diyorlar ki, en fazla 3 olacak. “Nerede yazıyor bu?” Anayasa değişikliğinde başkan yardımcısı en fazla 3 tane olacaktır diye bir cümle varsa ben öğrenmek isterim. “Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor” diyorlar. Bende diyorum ki, siz doğruları söylemiyorsunuz. Başkan yardımcısının sayısı bir kişinin keyfine bağlı. Millete doğruları söylemiyorlar. Peki; bakan sayısı kaç olacak? O da belli değil. Kimler bakan olacak? O da belli değil. Kim belirleyecek bunları? Bir kişi” diye konuştu.

Bir kişi mi millet mi karar versin?
Ülkenin tek kişinin emri altına verilmek istediğini savunan Kılıçdaroğlu “Bir kişi mi büyük 80 milyon mu büyük? Her şeye bir kişi mi karar versin, yoksa millet mi karar versin? O zaman sandığa gideceğiz. Hayırlı bir iş yapacağız, güzel bir iş yapacağız. Demokrasimizi güçlendireceğiz, birlikte yaşama irademizi ortaya koyacağız, hayır oyumuzu bir bayram havasında kullanacağız. Demokrasimizi elimizden almak istediler hayırlı bir iş yaparak buna izin vermedik diyeceğiz. Aramızda çok sayıda anne var. Annelere sesleniyorum. Evlatların anneleri için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Anneler evlatlarını bütün kötülükten sakınırlar, evlatlarının güzel bir geleceğe sahip olmasını isterler. Siz sevgili anneler siz freni olmayan bir otobüse evlatlarını bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Şimdi diyolar ki; freni olmayan bir otobüse 80 milyonu bindireceğiz. Hepimizin sorumluluğu var hepimiz tek tek vatandaşları ikna edeceğiz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Kimsenin kimliğinden, yaşam tarzından, inancından dolayı ötekileştirilmediği bir ülke için gideceğiz hayır oyumuzu kullanacağız. Kullanacağımız her hayır oyu bu ülkenin huzuruna katkı yapacak. Demokrasiye beraber sahip çıkacağız. Ben size söz veriyorum cadde cadde köy köy gezeceğim” dedi.

Bu yüzden Sivrihisar’dayım
Sivrihisar’ın milli mücadele yıllarında yaptığı katkıları hatırlatan Kılıçdaroğlu “Sivrihisar dünyanın merkezidir. Öyle diyor Nasrettin hoca. Sivrihisar, Kurtuluş Savaşı’mızın da merkezidir. Sivrihisarlılar, o yoklukta, o kıt imkanlarla bütün mal varlılıklarını toplamışlar ve orduya bir uçak almışlar. Uçağın adı Sivrihisar Teyyarisi’dir. Ankara dışındaki ilk bakanlar kurulu 1922 yılında Sivrihisar’da toplanıyor. Sivrihisar, ekonomik açıdan sürekli fakirleşen bir yer, sürekli göç veriyor. 2000’de nüfus 31 bin bugün Sivrihisar’ın nüfusu 20 bin. Sivrihisar hep iktidar partisine oy verdi. Verebilir, buna itirazım yok, ama şimdi söz konusu olan vatan ve demokrasimiz. Şimdi hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu toplantıyı Eskişehir’de değil de, Sivrihisar’da yapmamın nedeni budur o yoksulluk içinde dört binlere toplayıp ordumuza uçak alan bakanlar kurulunun 1922 toplandığı Sivrihisar’da bu yüzden miting yaptım. Sivrihisarlıların 16 Nisan’da sandığa gitmesini istiyorum. İster evet, ister hayır kullansın bütün vatandaşlarımın başımın üstünde yeri var. Ama ben bayrağa bağlılık, vatana bağlılık, demokrasimize bağlılık isterim. Ülkemin menfaati neredeyse orada olurum. İnanıyorum; Sivrihisar’da orada olacaktır. Milli kurtuluş savaşında nasıl dik ve onurlu durduysa, 16 Nisan’da da aynı şekilde dik ve onurlu duracak ve hayır oyu kullanacaktır” dedi.