Türkiye Basketbol Ligi’nde dün akşam erteleme maçı oynandı. Temsilcimiz Nesine.com Eskişehir Basket, Bandırma Kırmızı deplasmanında parkeye çıktı. Yunus Emre Sonsırma, Evren Büker, Sean Marshall, Cemal Nalga ve Josh Duncan ilk 5’i ile parkeye çıkan Siyah-Kırmızılı ekip maça etkili başladı. İlk periyotta rakibine oranla daha üstün oynayan temsilcimiz bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkarttı. İlk periyot Nesine.com Eskişehir Basket’in 28-22’lik üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyot Nesine.com Eskişehir Basket’ten Buğrahan Tuncer’in 3 sayılık atışıyla başladı. Bu periyotta Cihan Mumcuoğulları 3’üncü faulünü yapılca Koç Brad Greenberg kenara alıp Josh Duncan’ı parkeye sürdü. Takım pota altında özellikle savunma ribaundlarını almakta güçlük çekti. Maçın ilk devresi temsilcimizin 47-42’lik üstünlüğüyle sona erdi. Üçüncü periyotta ise ev sahibi Bandırma Kırmızı’nın üstünlüğü vardı. Daha etkili olan Bandırma ekibi temsilcimizi yakaladı. Üçüncü periyodun bitimine 15 saniye kala ev sahibi ekip 63-62 öne geçti. Bandırma Kırmızı bu basketle maçta ilk kez öne geçti. Ancak son saniyelerde Murat Göktaş, attığı üçlükle 3’üncü periyodu Nesine.com Eskişehir Basket’in 66-64 önde tamamlamasını sağladı. Son periyotta değişken oyun mağlubiyeti getirdi. Bandırma ekibi farkı yine 1 sayıya kadar indirdi. Bu esnada Murat Göktaş’ın attığı 3’lükle devler 75-71 öne geçti. Ev sahibi ekip maçın bitimine 30 saniye kala 78-77 öne geçti. Son atağı yapan temsilcimiz potayı iki kez görse de sayı yapamayınca maçı 1 sayı farkla kaybetti.

Periyotlarda alınan skorlar

22-28 42-47 64-66 78-77

Duncan’dan 20 sayı Amerikalı basketbolcu Josh Duncan, attığı 20 sayı ile hem Nesine.com Eskişehir Basket’in hem de maçın en fazla sayı atan isim oldu.

Yöneticiler yalnız bırakmadı

Nesine.com Eskişehir Basket’in deplasmanda oynadığı Bandırma Kırmızı maçını Siyah-Kırmızılı yöneticiler de takip etti. Takımı Bandırma’da yalnız bırakmayan Nesine.com Eskişehir Basket yöneticileri, galibiyet sonrası basketbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.