Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızın haklarının savunulduğu, daha huzurlu yaşam özlemlerinin dile getirildiği, birlik ve beraberlik günü olarak kutlamaktayız.

Türk toplumunda her zaman çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, kutsal bir görev olan annelik görevlerinin yanı sıra, iş hayatında da yer alarak hem aile hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. Bugün, eğitim, sağlık, hukuk, sanat ve bilim gibi sayısız alandaki çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır.

Doğumdan ölüme yaşamımızın her anında varlıkları ile bizlere güç veren,  eğiten, yetiştiren fedakar kadınlarımızın, hiçbir şekilde şiddete, baskıya, ayrımcılığa maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir Türkiye diliyorum.

 Ülkemizin zor bir sınavdan geçtiği bu günlerde evlatlarını, eşlerini şehit veren bütün kadınlarımıza sabırlar diliyor, öncelikle Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personel tüm bayan arkadaşlarım olmak üzere ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum.