“Çağfen Dijital Film Akademisi” adı altında bir grup kuran Çağfen öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım, 18 Mart ve kan bağışı gibi önemli konularda kısa filmler çekerek, Türkiye ve dünyada girdikleri yarışmalarda dereceler aldılar. Başkan Ataç, başarılı öğrencileri ve ziyaret ederek Çağfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Taci Zengin ve Genel Müdür Serkan Zengin’den bilgi aldı.

Çağfen Koleji’ni ziyaret eden Ataç, öğrencilerin oluşturduğu ritim grubunun canlı performansıyla karşılandı. Ardından Çağfen Dijital Film Akademisi öğrencilerinin velileriyle ve okul yönetim kurulu ile toplantı yapan Ataç, burada öğrencilerin çalışmalarının tamamını izledi. Başkan Ataç, buradaki konuşmada; “Çocuklarımızın böyle bir çalışmaya imza atmaları çok önemli.” diyerek, Çocuk Senfoni Orkestrası’ndaki çocukların tanıtım filmini, Çağfen Dijital Film Akademisi’ndeki çocukların çekmesi önerisini getirdi.

Bir başka etkinlik için toplantı salonuna çıkan Ataç’a, minik öğrenciler İzmir Marşı ile eşlik ettiler. Burada Genel Müdür Serkan Zengin, Başkan Ataç’a çalışmalarından dolayı bir Atatürk büstü hediye etti. Zengin; “Öğrencilerimiz Çanakkale şehitleri ile alakalı bir kısa film çektiler ama en büyük duyarlılığı siz gösterdiniz. Ülkemizin geleceği ile ilgili bu değerleri yaşatmaya her zaman devam ettiniz. Biz de bilinçli bireyleri yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu okulun her zaman ülkenin değerlerine sahip çıkacağına söz veriyorum” dedi. Ataç; “Hayatımda aldığım en önemli hediyelerden biri. Çünkü bu okul Atatürkçü bir düşünce altında idare ediliyor. Benim de en büyük liderim Mustafa Kemal olmuştur. Bu ödül beni çok onurlandırdı.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan ataç, Çağfen Dijital Film Akademisi öğrenci ve velilerine Atatürk’ün Nutuk’unu hediye eti.

Nutuk dağıtımının ardından konuşan Ataç Çanakkale Zaferi hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Ataç; “Çanakkale’ye her gidişimde çok duygulanıyorum. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Ben ailelerinize ve öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız filmlerin hepsini izledim. Hepinizi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz Tepebaşı Belediyesi’nin Çocuk Senfoni Orkestrası var. 2 yıl önce kurduk, şuanda 800 çocuk ile çalışıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız gelsinler, senfonideki çocukların görsellerini çeksinler. Bir çocuğun başarısını, diğer çocuklar çeksinler. Birlikte yapılacak böyle bir proje belki bütün Türkiye’ye örnek olacak” dedi.