Çok sayıda öğrencinin katıldığı ve Ramazan Yetgin’in sunumlarıyla gerçekleşen platformda konuşma gerçekleştiren Karacan, “Gençlerle aramdaki bağ çok kuvvetli, TOBB Yönetim kurulu üyeliğim zamanında da gençlerden sorumluydum, yani sizlerin dertlerini bilen bir kardeşiniz, ağabeyinizim. Şimdi de bu şehrin milletvekili olarak gençlerimizin sıkıntılarını çözmek için uğraşıyorum.
Birer iftihar meselesidir
Bu ülke için, bu millet için okuyan, üreten, yatırım yapan, yeni iş kuran, yurt içinde ve dışında başarılarıyla göğsümüzü kabartan öğrencilerimiz bizler için birer iftihar vesilesidir.
Önce kendinize inanın
Hani derler ya gençlerimiz geleceğimizin teminatı diye, ben buna katılmıyorum bence gençlerimiz şuanın da teminatı. Biz gençlerimize güveniyoruz, bu sebeple de biliyorsunuz ki 16 Nisan’daki anayasa değişikliğimizde bu madde var. Bazıları bu maddeye tepki gösteriyor onu da anlamakta zorluk çekiyorum. Burada önemli olan mecliste gençleri de temsilen bir grubun olması ve haklarının verilmesi. Sizi en iyi sizin yaşınızdakiler anlar.
Başarmak isteyene kapılar açılır
Eskiden şöyle derlerdi “Eski köye yeni adet getirme” biz artık gençlerimize eski köye yeni adet getirin diyoruz çünkü dünyaya ayak uydurmak için güçlü bir ülke olabilmek için yeniliklere ihtiyacımız var, girişimci gençlerimize ihtiyacımız var. Tekrar söylüyorum, kendinize inanın, farkındalık yaratın ve girişimci olun çünkü başarmak isteyene kapılar her zaman açılır.” Şeklinde konuştu.