Turunç Otel’de gerçekleşen basın toplantısında bir araya gelen kurum temsilcileri son dönemde artan ve ülkenin kanayan yarası haline gelen kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekti.

Proje ile ilgili basın açıklamasını gerçekleştiren Köprübaşı Lions Kulüp Dönem Başkanı Abide Besler, Tepebaşı Belediyesi’nin Kadın Sığınma Evleri ile 2007 yılında başlayan çalışmalarının “toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet” alanında Eskişehir’de önemli bir bilinç oluşturduğuna vurgu yaparak Lions Kulüpleri ve Baro’nun Kadın Komisyonu ile konun daha geniş çevrelere ulaştırılmasını sağlayacak bir işbirliğine imza attıklarını vurguladı.

Köprübaşı Lions Kulüp Dönem Başkanı Abide Besler konuşmasına şu şekilde devam etti “Bu iş birliği çerçevesinde öncelikle Tepebaşı bölgesinde bulunan 5 Beldeevi seçilecek. Kadın Komisyonu’undan bir avukat ve Tepebaşı Belediyesi’nden bir psikoloğun yapacağı ‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet’ sunumlarının ardından yine Tepebaşı Belediyesi’nden bir uzmanın “Çocuk ihmal ve İstismarı’ konulu sunumları iki oturumlu paneller olarak Beldeevleri’nde kadınlara ulaştırılacaktır. Bizler içinde yaşadığımız dünyanın dışında başka ve daha güzel dünyalar yaratabileceğimize duyduğumuz inançla bilginin ve paylaşmanın bizi güçlendireceğine inanarak yola çıktık. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konuları ve bu konudaki haklarımız güçlü bir toplum, adil bir toplum kurulabilmesi için öncelikli bilinçlenmememiz ve deneyim kazanmamız gereken konudur. Bu doğrultuda bir kez daha vurgulamak gerekirse güçlü ve farkında kadınlar demek aynı zamanda güçlü ve barış dolu bir toplum demektir”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Şehrimizde güzel bir birliktelik başlıyor. Bu çalışma son dönemlerde artan kadına şiddet ve çocuk istismarı sorununa karşı farkındalık yaratması açısından önemli. Belediyemizde bu konu irdelenerek çalışmalar yapılıyor. En son olarak Tepebaşı Lions Kulüp ile çocuk istismarı adına önemli çalışmalar yaptık. Ülkemizde kadın ve çocuk adına çok olumsuz bir karneye sahibiz. Dünya kriterlerine baktığımız Türkiye hep son sıralarda yer aldı. Bu alanda duyarlı çalışmalar yapan kurumların bir araya gelmesi çok önemli. Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri’nde kadınlarımızın yanında olarak bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve çok sayıda kadına ulaşılacak. Çalışmanın sonunda bir büyük toplantı daha gerçekleşebilir. Bu çalışmalar bir noktada ilgili kurumları harekete geçirebilir. Umut ediyorum ki bu çalışmalar sonunda saygı çerçevesinde şiddet ve ayrımcılıktan uzak bir toplumu oluşturacağız” dedi.

Toplantı sonunda Tepebaşı Belediyesi Kadın ve Çocuk çalışmalarını gerçekleştiren uzmanlar tarafından toplantıya katılanlara bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.