Sonhaber Gazetesi'nden Ayhan Aydıner, yaşanan olayı köşesinde bu sözlerle kaleme aldı:  

Yetiştirme yurdunda yetiştikten sonra üniversiteyi bitirip Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Mehmet Akkurt, geçici görevlendirmeyle Çocuk Esirgeme Kurumu’nda çalışıyordu.  Orhan Gazi İmam-Hatip’te okuyan bir öğrenci yaşı büyüdüğü için Çocuk Evlerinden Çocuk Esirgeme Kurumu’na geldi. Akkurt, adres değişikliğinden dolayı bu öğrenciyi Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’na  kayıt ettirmek istedi. Okul Müdürü Ali Rıza Çelik, ‘bu çocuk yetiştirme yurdunda kalıyor’ diye eğitim kurumuna kayıt yaptırmak istemedi. Akkurt’un tüm ricalarına rağmen türlü bahaneler üreten Çelik, öğrenciyi kayıt edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Akkurt, öğrencinin kayıt edilmesi için Hızırbey İmam Hatip Ortaokuluna Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden resmi bir yazının gönderilmesini sağladı. 1 Kasım Cuma günü yetiştirme yurdunda kalan öğrenci kayıt olmak için okula gitti. Müdür Yardımcısı  resmi yazıya rağmen kayıt etmedi.

YUMRUK DARBELERİ: Bunun üzerine Mehmet Akkurt 4 Kasım Pazartesi günü sabah 09.30’da okula gitti. Müdür Ali Rıza Çelik, Müdür Yardımcısı ve üç servisçi odada oturuyordu. Oturacak yer olmadığı için Akkurt ‘kapının girişinde ayakta derdini anlatmak zorunda’ kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘öğrencinin nakli için resmi yazı yazılmasana’ rağmen Çelik’in öğrenciyi almamakta ısrar ettiği  iddia edildi. Çelik ile Akkurt arasında tartışmada sesler yükseldi. Çelik, Akkurt’a “Çık defol” dedi. Akkurt çıkmak istemedi. Müdür Çelik’in o sırada Akkurt’u ittirdi. Ondan sonra servisçiler Akkurt’a saldırdı. Bu olay  okul bahçesine taştı. Bahçede ‘bu saldırı anları okul güvenlik kamerasına’ yansıdı. Servisçiler Akkurt’u ‘yumruk darbeleri ile  yere sererken’, arkadan gelen Çelik’te önce Akkurt’a  alttan saldırıyor. Sonra  kavgayı ayırmaya çalışıyor. Belli bir süre sonra araya giren okul müdür yardımcısı  yerde tekme tokat dövülen Akkurt’u  kaldırarak, olay yerinden uzaklaştırıyor. Darp raporu alan öğretmen Mehmet Akkurt, okul müdüründen ve servisçilerden şikayetçi oldu.

OKULU BASTILAR: Bu saldırı olayını duyan Çocuk Esirgeme Yurdunda kalan 15-16 yaşlarındaki 6 genç okulu bastı. O sırada okulda Odunpazarı Kaymakamlığının töreni vardı. Kaymakamın korumaları gençlere müdahale etti.  Gençler okul giriş kapısında camları indirdi. Öğretmenlere ait birkaç aracın da camlarını kırdılar. Odunpazarı Kaymakamının yaşananlardan dolayı Okul Müdürü Ali Rıza Çelik’i sert bir şekilde azarladığı iddia edildi.  Yetiştirme yurtlarında yetişip Milli Eğitim’de ve diğer kurumlarda memur ve hizmetli olarak çalışan çok sayıda kişi İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile görüşerek, okul müdürünün görevden alınmasını istedi. Cırıt, öfkeli gruba sakin olmalarını tavsiye ederek;  “Bu  konuda gereken yapılacak” dedi. Aynı grup Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman’a da giderek, ondan bir önceki dönem sendika başkan yardımcılığını yapan Ali Rıza Çelik’i korumamasını istediler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okula müfettiş göndererek, yaşanan bu saldırı olaylı ile ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Ayhan Aydıner, Sonhaber