Eskişehir'de, açık hava sinemasında çıkan kavgada, arkadaşını bıçakla öldüren sanık, 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kasım O. (17), olayla ilişkisi olduğu şüphesiyle tutuksuz yargılanan K.Y. (14), A.O. (15) ve R.A. (17) ile maktul Osman Uygurlu'nun ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanık Kasım O, pişman olduğunu belirterek, "Öldürme niyetim yoktu. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanıklar ise olayla ilgili bağlantılarının bulunmadığını söyleyerek beraat talep etti.

Kasım O'yu "nitelikli şekilde kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, sanığı, suçu işlediği tarihte 15-18 yaşlarında olduğunu göz önüne alarak, 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Tutuksuz 3 sanığın ise beraatine karar verildi.

Eskişehir'de 2017 yılı temmuz ayında açık hava sinemasında çıkan kavgada, 16 yaşındaki arkadaşı Osman Uygurlu'yu bıçakla öldürüp kaçan Kasım O, ertesi gün yakalanmış ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Olayla ilgisi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.