Günyüzü-Yazır Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan bir şahsın 23 adet koyun ve kuzusunun çalındığını beyan ederek Günyüzü İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmesiyle adli tahkikata başlandı.

Günyüzü İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT Dedektif Timleri tarafından yapılan kapsamlı araştırma neticesinde, hayvanları çalan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Yapılan takip neticesinde şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan R.T., M.T. ve O.Ş. isimli şüpheliler, alınan ifadelerinde küçükbaş hayvanları çaldıklarını itiraf ettiler. Şüphelilerin çaldıkları 18 adet koyun ve 5 adet kuzuyu Afyon-Bolvadin İlçesinde bir şahsa 15 bin TL. karşılığında sattıklarının ifade eden şüpheliler, JASAT Dedektif Timleri tarafından Afyon-Bolvadin İlçesinde çalınan hayvanlar bulunarak geri getirilip, Savcılığın talimatıyla sahibine teslim edildi.

Küçükbaş hayvan hırsızlığı suçundan gözaltına alınan şüphelilerden R.T. tutuklanarak Eskişehir L Tipi kapalı ceza infaz kurumuna teslim edildi. Diğer şüpheliler M.T. ve O.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.