Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik davada 39'u tutuklu 79 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

2. Ağır Ceza Mahkemesince, Adalet Sarayının konferans salonunda görülen davanın üçüncü duruşmada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 38 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Yalçın Öğreten ise raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. 

Kameralarla iki farklı açıdan kayıt altına alınan duruşmada mahkeme heyeti dosyaya konulan ByLock raporlarını okudu. 

Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

"Seçimlerde AK Parti'ye oy vermeyin" 

Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyleyen tutuklu sanık Mustafa Civelek, yaptığı savunmada, sohbetlere gittiğini belirterek, "2015 yılındaki seçimlerde benim üstüm olan Tayfun Ö. isimli şahıs, 'Seçimlerde AK Parti'ye oy vermeyin." dedi. Ben o zaman anladım ki dini amaçla gittiğim bu cemaat siyasete girmişti. Ben de cemaatten ayrıldım." diye konuştu. 

Örgütün, ByLock programını 2014 yılında telefonuna kurduğunu anlatan Civelek, şunları dile getirdi: 

"Erkan kod adlı kişi telefonuma 2014 Haziran'da ByLock programını kurdu. O dönemde Siirt Devlet Hastanesinde çalışıyordu. Bir iletişim programı olduğunu düşünerek yüklemesine izin vermiştim. Bu programın gizli, kripto bir program olduğunu bilmiyordum. Zaten şifrem, kullanıcı adım, oğlumun adı ve doğum tarihiydi. Ben normal bir program diye bu sistemi kullandım. 6 ay sonra 'Eagle' isimli programa geçmemiz gerektiğini söylediler. Bu programı da 4 ay kadar kullandım. Ayrıldıktan sonra da zaten hiçbir programı kullanmadım." 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, cezaevlerindeki sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 13 Aralık'a erteledi.