Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan 10 özel güvenlik görevlisinin yargılanmasına başlandı. 

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, tutuksuz 9 sanık ile avukatları hazır bulundu. Hakkında dava açılan sanıklardan birinin ise firari olduğu öğrenildi.

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali O, iddianamedeki suçlara ilişkin yaptığı savunmada, "Hepsi tesadüf" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

- "1 dolar hamam bahşişi"

Mahkeme heyetinin iddianamedeki L serili 1 doları sorması üzerine kendisinin Eskişehir'de bir hamamda kasa görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Mehmet Ali O, "Üzerimde bulunan 1 dolar hamama gelen turistlerin bahşiş olarak bıraktığı paradır. Çok gurbetçi vatandaş hamama geliyor. Zaten o 1 dolar diğer paralarımın arasından çıktı. FETÖ mensubu olsam o parayı başka bir yere saklardım." diyerek kendini savunmaya çalıştı.

Sanık Mehmet Ali O, iddianamede suikast silahı olarak adlandırılan "kalem silah"ın evinde bulunmasına ilişkin yaptığı savunmada ise "Diyarbakır'da satın aldığım bir alettir. Mermisi özel üretilir. Zaten evde yapılan aramada herhangi bir mermi bulunmadı. O alet hiçbir suça karışmamıştır. Zaten Diyarbakır'dan Eskişehir'e gelirken diğer ıvır zıvır eşyalarımın da bulunduğu bir kutunun içine koymuştum. Orada kalmış. Unutmuşum bile. Ben emekli askerim. Ayrıca özel güvenlik görevlilerinin yargılandığı bu dosyada bulunma sebebim oğlumdur. Üzerime kayıtlı telefonları oğlum kullandı. Bu davada firari olan Yusuf O, oğlumdur. Özel güvenlik görevlisi sertifikası aldım, fakat hiç güvenlik görevlisi olarak çalışmadım." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına, firari sanık Yusuf O'nun yakalama emrinin yinelenmesine karar verdi. 

Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 1 Mart'a ertelendi.