Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanıklar aynı aileden Erdoğan Akyol, Emrah Akyol, Ertan Akyol, Yüksel Akyol ve Gökhan Akyol ile maktul İlker Çalışkanoğlu'nun (33) yakınları ile olayda yaralanan kardeşi Hayri Çalışkanoğlu (29) hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, olayla ilgilerinin bulunmadığını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

Silahlı kavgada başına aldığı ağır darbe sonucu konuşma yetisini kaybeden Hayri Çalışkanoğlu, olay anını işaretlerle anlatmaya çalıştı.

Mahkeme heyeti, konuşamadığı için olayı tam anlatamayan Çalışkanoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasını kararlaştırdı.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

Çifteler ilçesindeki Sakarya Mahallesi Çetinel Sokak'taki bir kahvehanenin önünde 21 Kasım'da meydana gelen silahlı kavgada İlker Çalışkanoğlu öldürülmüş, kardeşi Hayri Çalışkanoğlu ise ağır yaralanmıştı. Olayın ardından kaçan zanlılar, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Denizli'de yakalanmıştı.