Eskişehir’de 6 gün önce Emel Tokkal, İlkay Tokkal ve 4 yaşındaki Doruk Tokkal evlerinde katledilmişti. Polis ekiplerinin güvenlik kameralarını detaylı incelemeleri sonunda şüpheli tespit edildi. İlkay Tokkal’ın eski ortağı olduğu öğrenilen şüpheli M.Ş.B. ile ilgili kan donduran detaylar ortaya çıktı.

Emel Tokkal’ın İzmir’de bulunan kızı Beyzanur Kayaalp'in aileden haber alamadığından dolayı eski ortak M.Ş.B.'yi aradığı öğrenildi. Cinayetleri işlediği iddia edilen M.Ş.B ise, ailenin kapısını açtırmak için çilingir çağırdı. Çilingirin polis geldiği zaman kapıyı açacağını söylemesi üzerine şüpheli M.Ş.B. Emel Tokkal’ın kızı ile irtibata geçti. Kızın polisi araması üzerine olay yerine gelen ekiplerin kapıyı açmasının ardından cinayetler ortaya çıktı.

M.Ş.B yaşanan vahşi olayın ortaya çıkmasının ardından gözyaşlarına hakim olamamış, polis ekipleri tarafından teselli edilmişti. Ardından ekipler tarafından olay günü gözaltına alınma anı basın mensuplarının kameralarına yansıdı.M.Ş.B olayda ilk olarak babayı boğazından bıçakladıktan sonra salona giderek anneyi bıçaklamaya çalıştığı iddia edildi. Bu sırada annesinin kucağında olan Doruk’a gelen bıçak darbesiyle yere yığılan anne ve çocuğu bıçaklamaya devam etmiş.

Olayda kullandığı maske, eldiven evinin yakınında boş arazide bulunurken, olay günü belirtilen taksi ile evinin yakınlarına kadar giden cinayet şüphelisi M.Ş.B'ye ait oturduğu evin bodrumda kanlı çorap ve olay günü giydiği ayakkabılar bulundu. Şüpheli ile ilgili toplanan delillerin materyallerin ise biyolojik tespiti için Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.