Şirintepe mahallesi Söğütçü sokakla Örme sokağın kesiştiği kavşakta defalarca kaza haberleri yapıldı. Yetkililer uyarıldı, nitekim bu kavşakta alınan tedbirler yetersiz kaldı. Mahalle adına defalarca basın açıklaması yapan Mehmet Ömürlü isimli vatandaş Büyükşehir Belediyesi (UKOME) Ulaştırma Kordinasyon Merkezi başkanlığına defalarca dilekçe ve email yoluyla bu kavşağa hız kesici tümsek yapılmasını istedi.

Hız kesici yerine basit, kazaları önlemeyen önlemler almakla yetindiklerini belirten vatandaşlar bu sebepten kazaların devam ettiğini ifade etti. Geçtiğimiz gün aynı kavşakta tekrar kaza olduğunu ifade eden vatandaşlar, Motorsiklet sürücü kurye bir araçla çarpıştığını ve kazada motorsiklet sürücüsünün yaralandığını belirtti.

Kaza ile ilgili yetkililere haber vermek için hemen kaza anının fotoğraflarını çekerek isyan eden Mehmet Ömürlü isimli vatandaş şunları söyledi, “Bir gün sıra bize de gelecek artık korkmuyoruz sıramızı bekliyoruz. Dün bu kavşakta iki tane kaza oldu biri gündüz biri akşam. Akşam olan kazada üstüne gelmem bu işin basite alınamayacağını ve gerekli önlemlerin arttırılmasını gerektiğini bildiğim için yine basınla paylaşıyorum. Bu kavşağa hız kesici set yapılması için Büyükşehir Belediyesi UKOME başkanlığını ciddiyete ve göreve çağırıyorum. Bu kavşakta hemen hemen her gün bir ya da iki kaza oluyor. Bunun sorumlusu da UKOME başkanlığıdır ya görevinizi yapın ya da görevinizi bırakın biz Şirintepe’lileri ölümle burun buruna yaşamak zorunda bırakmayın. Akşam ki kazada ölümlü olmaması şans değil işi şansa bırakmayın bu kavşağa hız kesici setleri yapın her gün kazayla yaşamak zorunda bırakmayın istiyoruz” dedi.