Bildiğiniz üzere birçok Facebook kullanıcısı çeşitli sebeplerden dolayı hesabının diğer kişiler tarafından görülmemesini ve kısa süreliğine hesabını devre dışı bırakmak ister. Bu gibi durumlarda Facebook’un kendi hizmeti olan hesap dondurma özelliğini çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

Facebook’ta hesap dondurmak için öncelikle sağ üstte bulunan menüde aşağı ok simgesine tıklıyoruz. Buradan Ayarlar seçeneğini seçiyoruz ve açılan sayfada Facebook bizi “Genel” kategorisine yönlendirecek. Bu sayfa Facebook genel hesap ayarlamaları sayfasıdır. En altta bulunan “Hesabı Dondur” sekmesinin karşısındaki “Düzenle” seçeneğini seçiyoruz. Sonrasında hesap dondurma işlemi hakkında bilgi veren kısa metnin altındaki “Hesabı Dondur” butonuna tıklıyoruz. Bu kısımda bizlere Facebook hesap dondurma nedeni sorulacaktır. Listeden size en uygun nedeni işaretleyebilirsiniz.

Farklı soruların sorulmaması amacıyla “Başka Facebook Hesabım Var” tercihini işaretleyebilirsiniz. Bu sayede diğer soruları rahatlıkla atlayabilirsiniz ve cevaplandırmak zorunda kalmazsınız. Hesap dondurma işleminden sonra Facebook maillerini alma isteğini yine buradan reddedebilirsiniz.

Son olarak “Dondur” butonuna tıklıyoruz. Bu adımda Facebook hesap dondurma işleminden sonraki durumlar hakkında bilgi verilmektedir. Yapılan işlemden emin olduğunuzda “Şimdi Dondur” butonuna tıklıyorsunuz. Facebook süresiz hesap dondurma işlemi tamamlanmıştır. İstediğiniz herhangi bir zamanda Facebook hesabınıza giriş yapabilir, hesabınızı tekrar aktif ve görünür hale getirebilirsiniz. Genel itibariyle Facebook hesap dondurma işlemi bundan ibarettir.