Protein tozu vücudun ihtiyacı olan proteini hızlı bir şekilde sağlayan bir gıda takviyesidir. Özellikle sporcuların daha çabuk kas yapmak için kullandıkları bir üründür. Spor hekimleri ve beslenme uzmanları tarafından da tavsiye edilen protein tozu, vücudu günlük protein ihtiyacını karşılamaktadır. Özellikle spora yeni başlayan kişiler için tavsiye edilmektedir. Vücudun hücre yenilenmesinin düzenli olarak yapılabilmesi için gerekli olan protein hayati bir besindir. Spor ile efor kaybeden vücut daha fazla protein harcar. Yeterli protein alınamazsa hastalıklar baş gösterebilir. Bu nedenle vücuda gerekli proteinin mutlaka alınması gerekir. Gün boyunca yediğiniz gıdalar spor yaparak harcanan proteini sağlamak için yeterli olamayacağından protein desteği sporcular için mutlaka alınması gereken bir gıda desteğidir. Protein34.com olarak en iyi protein tozu markalarını satarak sizlere hizmet vermekteyiz. Markalarımız; Hardline Nutrition – Biogain Nutrition – Multipower Nutrition – Olimp Nutrition – Bigjoy Sports – Nutrend Nutrition – Nutrever Nutrition – Grenade – Optimum Nutrition – Weider – Ssn Nutrition – Bsn Nutrition – Scivation – Universal – Ultimate Nutrition – Muscletech – Mythpower – MySupplement – AllStar – Fa Nutrition

Protein tozu muhtemelen tüm sporcular için en önemli takviyedir, ancak uzun süreli, yüksek yoğunluklu dayanıklılık antrenmanına katılanlar için vazgeçilmezdir. Kas birikmesi, kütlesi ve tonlanması için yakıttır. Aslında, protein büyüme ve gelişme için çok önemlidir. İnsan vücudunu oluşturan proteinler doğrudan diyetten elde edilemez; Daha ziyade, diyet proteini, hayatın temel yapıtaşları olan amino asitler olarak bilinen kurucu kısımlarına ayrılır. Bu, gerekli besin maddeleri olan, kendi başına protein değil, amino asitler anlamına gelir.

Vücudun protein yapmak için ihtiyacı olan 20 amino asitten, on biri, diğer amino asitlerden insan vücudu tarafından üretilebilen ve diyetten elde edilmesine gerek olmadığı için, gerekli olmayan amino asitler olarak tanımlanır. Geriye kalan dokuz amino asit, vücut tarafından sentezlenemez ve bu nedenle gerekli amino asitler olarak adlandırılır. Bu amino asitler diyet proteininin parçalanmasıyla elde edilmelidir. Kası oluşturmak ve onarmak için bu esansiyel amino asitlerin tümünün vücutta bulunması gerekir.

Vücudun egzersiz sırasında ve sonrasında protein tozu kullanması, enerji için karbonhidrat veya yağ kullanmanın yönteminden oldukça farklıdır. Egzersizi takip eden saatlerde vücut, kas onarımı ve büyümesi için amino asitlerden sözde yapısal proteinler üretmeye ve performans için gereken dokuları yeniden şekillendirmeye başlar. Bu, sporcuların hızlı ve eksiksiz bir iyileşme için beslenme konusuna özellikle dikkat etmeleri ve onu egzersiz rejiminin ayrılmaz bir parçası haline getirmesinin nedenlerinden biridir.

Egzersiz süresi ve yoğunluğu, besleyici yakıtların hangisinin enerji kazanması için yakılacağının belirlenmesinde önemli faktörlerdir. Düşük-orta yoğunluklu ve uzun süreli bir egzersiz rejimi, büyük miktarda yakıt gerektirir, vücuttaki karbonhidratlardan ve yağ rezervlerinden daha çoktur. Bu nedenle vücut, uzun süreli aerobik egzersiz sırasında yapısal ve fonksiyonel proteinleri kullanmaya başlar. Bunun aksine, kısa süreli yüksek yoğunluklu egzersiz çoğunlukla vücudun protein rezervuarını boşa çıkaran glikoz kullanır.

Protein Tozu Faydaları Nelerdir?

Protein tozu vücudun ihtiyacı olan proteinin hızlı bir şekilde alınmasını sağlar. Sporcularda düzenli protein tozu alınması özellikle kas gelişimini destekler. Beslenme uzmanları ve hekimler sporcuların protein tozunu gıda desteği olarak almalarının çok sağlıklı olacağını belirtmektedir. Normal günlük yaşantısında herhangi bir sebeple protein eksikliği yaşayan kişilerinde kullanabileceği protein tozu bir ilaç değildir. Tamamen doğal içeriği ile bir gıda takviyesidir. Özellikle sporcular için tavsiye edilen özel bir ürün olsa da protein eksikliği yaşayan herkesin faydalanabileceği bir gıda desteğidir. Vanilyalı, çikolatalı, çilekli, muz, gibi çeşitleri olan protein tozunun tadı kötü değildir. Ölçülü olarak alınmasında hiç bir sakınca yoktur.

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır

Protein, vücuda gerekli olduğu kadar alınmalıdır. Normal bir insanın günlük protein tozu  ihtiyacı 0.8 ve 1.0 oranındadır. Daha fazlasının gerekli olduğu durumlar olsa da buna doktor karar vermelidir. Proteinin fazla alınması karaciğer ve böbrekli yorar ve zarar verir. Bu nedenle protein tozu her gün bir gram olarak alınmalıdır. Özellikle sporcular daha fazla kas yapmak için fazla protein tozu alma yoluna gidebilir. Bu uygulama sağlığınız için zararlı olacağından kesinlikle yapılmamalıdır. İnsan vücudunun bir dengesi vardır. Vücudun günlük protein ihtiyacı bellidir ve bu oranda alınması çok faydalı olacaktır. Protein tozu doğru kullanılırsa çok yararlı bir gıda takviyesidir.

www.protein34.com