Bir çok ülke bu günlerde Corona virüs aşısı bulmaya çalışırken, Rusya’dan gelen yeni haber corona virüs aşısının bulunduğuna yönelik. Türkiye’de ise şuan bu konuda bir gelişim sağlanamadı. Buna rağmen virüs salgınına yakalanan çok sayıda iyileşen hastanın olması sevindirici.

Salgının akıllara getirdiği bir diğer konu ise Karantina Adası. İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Karantina Adası, Osmanlı tarihinde yaygın hastalıkların yaşandığı bir dönemde kolera ve benzeri bulaşıcı hastalıklardan insanları koruma amaçlı kullanılmıştı. Çok sayıda insan Karantina Adası’na götürülerek karantinaya alındı. İlerleyen süreçte ise adada bulunan hizmet binası farklı amaçlar için kullanıldı.

Karantina Adası hakkında tüm bilgileri ve Karantina Adası’nın hikayesini okumak için https://www.izmirsondakika.com/koronavirus-salgini-karantina-adasini-hatirlatti/2518/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hangi Şehirde Kaç Ölüm Gerçekleştiği Merak Ediliyor!

Bu günlerde merak edilen diğer bir konu ise hangi şehirde Corona virüs sebebiyle kaç hastanın hayatını kaybettiğine yönelik. Sağlık Bakannlığı tarafına yöneltilen soruların başında gelen bu soruya ise henüz bir yanıt gelmiş durumda değil. Türkiye’de bir çok şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı merak edilirken Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbuş, Konya gibi iller bu listenin başını çekiyor. Eskişehir ile ilgili vaka sayılarını ve hayatını kaybedenleri sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz. İzmir’deki ölüm ve vaka sayılarını ise izmir son dakika adresini ziyaret ederek öğrenmeniz mümkün.

Şuan dünya genelinde ölüm sayısı 40 bini bulmuş durumda. İtalya, İspanya, Çin, ABD gibi ülkeler bu listenin ilk sıralarında yer alırken, Türkiye ise listede ilk 10 içerisinde yer almıyor.