Başkan Ataç’ın mesajı şu şekilde: 

Yeni bir eğitim öğretim dönemi daha başlıyor. Her yıl ders içeriği ve sınav şekli değişen bir eğitim öğretim dönemine merhaba derken, bu değişikliklere rağmen katlanarak büyüyen eğitim sorunları bir taraftan öğrencileri, diğer taraftan eğitimcileri ve aileleri zor durumda bırakıyor. Ücretsiz ve devlet tarafından karşılanan ders kitaplarının zamanında öğrencilere ulaştırılmaması eğitim ve öğretimi yavaşlatmakta, başarı düzeylerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Diğer taraftan karma eğitim anlayışına getirilen esneklikle kızlı- erkekli farklı sıralarda oturulmasına fırsat tanıyıp bu alanı yaygınlaştırma eğilimi, hem bilimsel eğitim modelinden uzaklaşmayı, hem de lâik eğitim anlayışını zedeleyecektir. Bunda amaç, ‘özgürlükleri genişletelim’ kisvesi altında ‘karma eğitim dışı uygulamaları’ meşru kılmak ve yaygınlaştırmak bulunmaktadır ki, bu kabul edilebilir bir şey değildir.

Okullar arasında fırsat eşitliği sağlanmalı, özel okullara yapılan katkı payı aynı şekilde devlet okullarındaki her öğrenciye yapılmalıdır.  Aynı koşullarda çalışan fakat farklı özlük haklarına sahip öğretmenlerimizin, kaybolan haklarının geri verilmesi ve eşitliğin sağlanması gerekmektedir. Eğitimde liyakat esas alınmalıdır. Mülakat sistemi kaldırılmalı, hak edenlerin atanması sağlanmalıdır. Köy okulları yeniden açılmalı ve taşımalı sistem bitirilmelidir. Belediyeler bu konuda destek verebilir. 2002 yılından bu yana bakıldığında eğitim yatırımlarına ayrılan payda %17’den, % 8.5’e doğru sert bir düşüş gözleniyor. Çağdaş hiçbir ülkede böyle bir uygulama yoktur.

Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş laik, demokratik ve Cumhuriyetin temel değerlerini gözeten; cinsiyetçiliğe, her türden ayrımcılığa fırsat vermeyen bir eğitim sitemini ayakta tutmak her Türk vatandaşının görevi olmalıdır. 16 yıldır yazboz tahtasına çevrilen eğitim sitemiyle ileriye değil, geriye doğru yol alınmıştır. Her gelen Milli Eğitim Bakanı’nın, bir öncekini değiştirmesi de bunu göstermektedir.

17 Eylül pazartesi günü başlayacak 2018-2019 eğitim öğretim yılında başta öğrencilerimiz olmak üzere, cefakar öğretmelerimiz ve diğer eğitim çalışanlarına, çocuklarını yetiştirmede büyük emek harcayan velilerimize başarılar diliyorum.