“Çevre Bilinci Çocukken Başlar!” sloganı ile yola çıkan Tepebaşı Belediyesi, çocuklarda çevreye yönelik farkındalık yaratılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek için özellikle atık yönetimi konusunda eğitim çalışmaları düzenleyen Tepebaşı Belediyesi, 2017 yılında 9 okulda 40 öğrenciye çevre eğitimi gerçekleştirdi.  Mart ayı sonuna kadar 6 okulda daha eğitimler devam edecek.

2017 yılı şubat ve mart aylarındaki çevre eğitimleri Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilmek üzere programlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri ile Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında görevli öğrenciler okullarda; atık yönetimi (ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar) çevresel problemler,  enerji verimliliği ve küresel iklim değişikliği etkileri, nedenleri ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgiler veriyorlar.

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri bundan sonraki dönemlerde de belediye ve üniversite işbirliği ile yapılan güzel çalışmaların devamlılığının sağlanacağını belirterek, öğrencilerden ve çevre eğitimlerinden yana memnuniyetlerini dile getirdiler.

Eğitimlerin yanı sıra Tepebaşı Belediyesi’nin anlaşmalı çalıştığı, ambalaj atıklarının toplanması işini yürüten organize sanayi bölgesindeki toplama ayırma tesisine de okullardan yoğun ilgi var. Tesis gezisi ile öğrenciler toplanan ambalaj atıklarının tesise girişinden hammadde olarak kullanılıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiği, ekonomiye ne kadar katkı sağladığı hakkında yerinde görerek bilgi sahibi oluyorlar. 2017 sene başından bu yana 5 okul 292 öğrenci tesis ziyaretine katılmış bulunuyor.