Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk etap temel atma töreni Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO Eski Başkanı Savaş Özaydemir, ESO eski Meclis ve EOSB Müteşebbis HeyetBaşkanı İsmail Kunduracı,EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi Hikmet Çetin ve Eskişehir sanayisine yön veren sanayicilerin katılımı ile gerçekleşti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk etap temel atma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak büyük önem verdiğimiz eğitim faaliyetlerimizin yapılabilecek en hayırlısını yani meslek lisesi kurma adımını bugün atıyoruz. Bunun  bize nasip olmasından  da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Sanayimizin gelişmesi, büyümesi ve bunu sürdürülebilir olarak gerçekleştirebilmesi ancak nitelikli işgücünün katkılarıyla olabilir. Bu yatırımla amacımız;kalkınma hedefimize katkıda bulunmaktır. 2019-2020 öğrenim döneminde eğitime başlayacak lise;  600 metrekare sınıf, 400 metrekare atölye ve 96 öğrenci kapasitesi ile bu yıl sadece makine teknolojisi alanında bilgisayarlı makine imalatları dalında (CNC) öğrenciye eğitim verecek” dedi.

65 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ana okul binasının yaklaşık 15 bin metrekare ile hizmet vereceğini ifade eden Küpeli şu şekilde konuştu: “Okulumuz 900 öğrenci kapasiteli olacak. Bölümler, tüm sanayicilerimizle yaptığımız anket sonuçlarına  göre belirlendi. İlk aşamada 4 dal ile öğrenci alımına başlanacak. Bu dallar makine teknolojileri, metal teknolojileri, elektrik elektronik teknolojileri, plastik teknolojileri. Yapacağımız okulda ulaşım, yemek giderleri tarafımızca karşılanacak, ayrıca başarılı öğrencilere burs, çevre ilçelerden gelecek başarılı öğrenciler için yurt imkanı da olacak.2020-2021 eğitim öğretim yılında 15 binmetrekare kapalı alanı olan binamıza geçince bugün temelini attığımız binamız  sınav ve belgelendirme merkezi olarak hizmete devam edecek.”

EOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi

Başkan Küpeli, EOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bölgemiz bünyesine kuruluşumuzun amaçları doğrultusunda, sanayimizin ihtiyaç duyduğu tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların, MYKMesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmalarının 5544 sayılı kanunla zorunlu olması ve belgelendirme ile ilgili Eskişehir’de kapsamlı bir sınav ve belge merkezi ile sanayicimize ve çalışanlarımıza hizmet vermektir. Makine, metal, ulaştırma-lojistik, plastiksektörlerinde 15 yeterlilik alanında belgelendirme merkezini kuracağız. Belirlenen sektörler sizlerle yüz yüze yaptırdığımız anketler sonucunda belirlenmiştir. Kuracağımız okulun sınav ve belgelendirme merkezinin il sanayiine, ülke sanayiine hayırlı olmasını diler, Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

Mesleki Eğitime Önemli  Katkı

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise yaptığı konuşmada Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yatırımının önemine vurgu yaparak “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Türkiye mesleki eğitimine çok önemli bir katkı sağlıyorsunuz. Sanayisiz kalmış bir millet ayakta kalamaz. Bu yüzden sanayiye bizim yapabileceğimiz ne varsa yapmak zorundayız. Sanayicimizin niyetini çok iyi biliyoruz ve onların hedeflerini kolaylaştırmak adına Milli Eğitim Müdürlüğü adına gerekli ne varsa yapmaya hazırız. Yeter ki burada yetişen evlatlarımız ülkemizin ekonomisine katkıda bulunsun. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin devletimize, milletimize, sanayicimize, Eskişehir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.