Yurt içi ve yurtdışında başarılarıyla iftihar ettiğimiz Eskişehirli öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmesi için okul inşaatlarına ve güçlendirme çalışmalarına devam edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir 2021 yılı Temel Eğitim Kurumları Yatırım Programında yer alan            13 adet (226 derslik) projenin toplam maliyeti 125.414.288,00 TL olup bu projeler için 2021 yılı ödeneği olarak 47.700.000,00 TL  gönderildiğini ifade etti. 

Eskişehir’e yapılan yatırımların sadece Eskişehir ile sınırlı kalmayıp komşu illeri hatta bölgeyi de kalkındırdığını belirten Avcı, civar illerden gelen öğrencilerin konaklamasını sağlamak üzere Genel Bütçe Yatırımları olarak 2 adet okula 400 öğrencilik pansiyon binası planlandığını ifade etti. 

Memleket Meselesi: Meslek Liseleri de Unutulmadı! 

Eskişehir ilçelerinden merkeze göçün önde gelen sebeplerinden birinin eğitim olduğunu dile getiren Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, ilçelerdeki okulların özellikle memleket meselesi olarak gördükleri teknik ve mesleki liselerin niteliğini ve niceliğini arttırmak üzere Seyitgazi ve İnönü İlçelerinde yapımına başlanılan meslek liselerinin tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale getirildiğinin müjdesini verdi. Teknik ve sanayi kalkınmada ilkleri yaşatan Eskişehir’in bu yatırımlarla yine ilklere imza atacağına vurgu yaptı.  Bunlara ek olarak  ilçelerde onarım ihtiyacı bulunan 53 okulun küçük ve büyük onarımı için 7.300.000TL ödeneğin gönderildiğini belirterek onarımlarının gerçekleştirildiğini ifade etti. Avcı, hâlihazırda Tepebaşı İlçesinde yapımı devam eden projelerin toplam 82.098.145TL’lik ödeneğinin de aktarıldığını belirtti. 

Eskişehir’e kıymetli yatırımlarda bulunan hayırseverlerin katkılarını şükran ve minnetle dile getiren Prof. Dr. Nabi AVCI, Eğitime %100 Destek Kampanyası çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı (TOBB) tarafından 1 adet 24 derslikli Anadolu Lisesi, TOKİ tarafından Erenköy Mahallesi’nde yapımına başlanılan 24 derslikli Anadolu Lisesi inşaatlarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Başta eğitim olmak üzere birçok hususta yardımlarını esirgemeyen ETİ Şirketler Grubu ile imzalanan protokol kapsamında Odunpazarı İlçesinde bulunan ve yapılan tetkik sonucunda yıkılmasına karar verilen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arsası üzerine 24 derslik, 4 atölye ve 1 spor salonu yapımı planlanarak uygulanacak olan özel proje ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulama onayı alındığından bahseden Nabi Avcı, Hayırsever ETİ Şirketler Grubu tarafından aynı protokol içerisinde yapılacak olan Odunpazarı İlçesinde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 24 derslik, 1 atölye binaları yapımı için de hayırsever tarafından özel proje yapımı çalışmalarına başlanıldığının müjdesini verdi ayrıca ilimiz hayırseverlerinden Cafer Güven ile imzalanan protokol kapsamında Odunpazarı İlçesinde 12 derslikli “Cafer Güven Bilim ve Sanat Merkezi” yapımı için gerekli proje çalışmalarına da başlanıldığını ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eskişehir’deki okullarda yaptırılan deprem tetkiki sonucunda güçlendirilmesine karar verilen 4 okulun binalarının güçlendirmesi için 9.814.212TL’lik ödeneğin geldiğini sözlerine ekleyen Nabi Avcı, öğrencilerin öncelikle güvenli bir şekilde eğitim görmelerini amaçladıklarını da dile getirdi. 

Okullarda öğrencilerin mevsim şartlarına uygun ısınmalarını sağlarken diğer taraftan da çevre sağlığını ve temizliğini de önemsediklerini belirten AVCI, halen ısınmaları katı yakıt ile sağlanan Eskişehir’deki bütün okulların doğalgaz dönüşümleri için 10.000.000TL ödeneğin aktarıldığını ve hızlı bir şekilde bu okulların da doğalgaz dönüşümlerinin 2021 yılı sonuna kadar yapılacağını belirtti. 
Bu vesile ile Eskişehir’in eğitim yatırımlarına maddi ve manevi destekte bulunan başta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer olmak üzere Eskişehir ve eğitim için katkılarını esirgemeyen kıymetli hayırseverlere teşekkür ederek hürmet ve muhabbetlerini sunan Prof. Dr. Nabi AVCI,  böylesine önemli yatırımların 2022 yılında da devam etmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.