Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Özdemir Çakacak, “İlimizdeki özel ve resmi eğitim kurumlarımızda, 137 bin 280 öğrencimiz 5 Şubat 2018 tarihine kadar yarıyıl tatiline girmiştir.” dedi.

Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Çakacak, sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çakacak, miniklerden 5 Şubat’ta bitecek olan yarıyıl tatilinde kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi.



Karne dağıtımı sonrası bir açıklama yapan Vali Çakacak, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, “Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. Çünkü ne kadara fazla kitap okursak o kadar fazla bilgi sahibi oluruz. Onun için kitap okumaya ihtiyacımız var, kitap okumanın tatili olmaz. Bugün çocuklarımıza dağıttığımız karnelerle tatile gönderiyoruz. 5 Şubat’ta tekrar okullarımızla, öğretmenlerimizle buluşacaklar. Ben, bütün çocuklarımıza öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Çocuklarımız bizim için çok önemli ve çok değerlidir. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak çok genç bir nüfusa sahibiz ve bunu büyük bir zenginliğimiz ve büyük bir değerimiz olarak görüyoruz. ‘Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğe o kadar iyi hazırlarız’ diyoruz. Ülkemizin geleceği çocuklarımıza emanet.” diye konuştu.



Vali Çakacak, yaptığı açıklama sonrası öğrencilerin sorularını da cevaplayarak, kendilerine gelecek hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Çakacak, “Bugün her alanda ülkemiz gelişerek kalkınıyorsa bunda öğretmenlerimizin büyük payı vardır. Bizler, ülke olarak herkese insanca, sevgiyle bakıyor ve yardım ediyoruz. Çocuklarımızın insani sevgi içerisinde yetiştirilmesini bizim için çok önemlidir. Ülkemizin güçlü ülkeler arasında yer almasını sağlayan öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Ülkemizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesinde öğretmenlerimize çok işler düşüyor. Bulunduğumuz makamları ve mevkileri hepimiz öğretmenlerimize borçluyuz. Tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.



Karne dağıtım töreninde Vali Çakacak’a; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri eşlik etti.