İngilizce öğrenmek bazı kişilere oldukça kolay gelirken, bazıları neden bu süreçte bu kadar zorlanıyor? Bugünkü yazımızda bu soruların yanıtlarını birlikte bulacağız.

Dünyada en çok kişi tarafından konuşulan dil olmasa da İngilizce, evrensel dil olarak kabul edilen bir lisandır. Bunun sebebi, temel olarak hem kültür sanat hem bilim hem de güncel yaşam konusunda en hızı kaynak üreten ve gündem yaratan dilin İngilizce dili olmasıdır. Neredeyse dünyanın her yerinde, ana dilden sonra eğitimi verilen ve okullarda zorunlu eğitim verilen dersler arasında gösterilen İngilizce, dünyada gittikçe daha çok yükselmektedir. Eğer sen de işinden ya da ilgi alanlarından dolayı, bir zorunluluk ya da istek olarak İngilizce öğrenmek istiyorsan, bu dili öğrenirken dikkat etmen gereken bazı şeylerden haberdar olmalısın. İngilizce öğrenme sürecinde gerekli ipuçlarından faydalanabilmek ve dikkat edilmesi gereken tüm yöntem ve teknikleri uygulayabilmek için ise, online dil eğitim platformu Preply’e kaydolarak en kısa süre içerisinde online derslerine başlayabilirsin. Ayrıca İngilizce sorular bölümüne de göz atarak gramer konusunda en çok kafa karıştıran sorulara ulaşıp kısa yoldan cevaplara ulaşabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz olarak sizde platforma üye olup soru sorabilirsiniz.

İngilizce Dili Öğrenme Sürecinde Bilmen Gerekenler

1- İngilizce öğrenmenin en iyi yolunun onu yaşamak olduğunu epey kişiden duymuşsundur. Ki bu epey doğru bir yaklaşım. İngilizce, sokak kültürü oldukça zengin olan bir dil. Dahası, pek çok ülkede farklı aksanlar ile konuşulduğundan dolayı, İngilizce’ye tamamen hâkim olmak neredeyse mümkün değil. Bunun yerine İngilizce konuşulan yerlerde bulunarak İngilizce dinlemek ve söylemek, her zaman işine yarayacaktır ve öğrenme sürecini kısaltacaktır. Elbette dil hakkında kitabı açıdan doğru olan çok şey var. Ne var ki, dilin hızlı öğrenilmesi, öğrenilen dilin kullanılabilmesi anlamına da geliyor. Dilin gramer bilgisini kâğıt üzerinde çok iyi bilen kişilerin çok büyük çoğunluğunun dili kullanamadığı düşünüldüğünde, pratiğin önemsenmesi elbette pek garip gelmiyor. Pratiğini güçlendirmek için Preply üzerinden konuşma dersleri alman mümkün. Alanında uzman İngilizce öğretmeninle İngilizce konuştuğun ders seansları sayesinde hem telaffuzunu hem de algı yeteneğini güçlendirebilirsin.

2- İngilizce, kelime sayısı oldukça az olan bir dil. Özellikle dünyanın diğer dilleri ile kıyaslandığında bu durum oldukça açık olarak göze çarpıyor. Bu durum aslında İngilizce öğrenme sürecinde, algılamanız gereken kültürün de çok karmaşık olmadığını gözler önüne seriyor. Genel olarak İngilizce konuşulan ülkelerdeki sosyal kimlik dağılımı, dile de yansımış durumda. Bireyci kültürler olarak adlandırılan bu ülkelerde, dilde kullanılmasına gerek duyulmayan pek çok kelime ve kelime gruplarına yer verilmiyor. Örneğin Türkçe’de hala ve teyze için birbirinden farklı kelimeler kullanılırken, İngilizce’de her ikisi için de ‘’aunt’’ kelimesi kullanılıyor. Kelime sayısının az olması elbette öğrenme süresinin kısalmasını sağlıyor.

3- İngilizce dili, sokak kültürü konusunda gelişmiş olmasının bir sonucu olarak, dil kuralları konusunda epey gevşek. Yani dili kullanırken nasıl kullanacağını büyük ölçüde sen belirleyebilirsin. Cümleye başlama şeklin, kelimeleri kullanma sıran ya da yapacağın kısaltmalar… Esnek bir dil yapısına sahip olan İngilizce, bunların tamamını kaldırabilir ve yapısını bozmadan sana ayak uydurabilir. İşte bu durum da dili öğrenmeyi epey kolaylaştıran durumlar arasında gösteriliyor. Ayrıca İngilizce video dersler ile İngilizce gramer yapılarını öğrenmen mümkün.

Yukarıdaki maddeler göz önüne alındığında online Preply özel İngilizce dersleri sürecinde yüksek verim alabileceğin açıkça ortaya çıkıyor. Çünkü Preply üzerinden alacağın dersler hem pratik kullanım hem de teorik bilgi açık açısından oldukça yeterli. Bu dersler sayesinde kısa süre içerisinde İngilizce temelini oluşturabilir ya da dilini geliştirebilirsin. Bu tamamen sana bağlı!