Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, “İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir.” dedi.

“Genç ve dinamik ülke nüfusumuza iyi bir eğitim imkânı sağlandığımız takdirde, ülkemizin güçlenmesi, gelişmesi ve kalkınmasına hiçbir şey engel olamayacaktır.” diyen Vali Çakacak, bugünün küçükleri olan çocuklarımızın ileride ülkemizin geleceğini teşkil edecek büyükler olacağını söyledi. Devletimizin eğitime büyük önem verdiğini hatırlatan Vali Çakacak, öğrencilerin gelecek adına kendilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yaptı.

Yeni eğitim- öğretim yılının; okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Vali Çakacak, öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlayan öğretmenlerimizin verdiği bilgi ve birikim hiçbir maddi değerle ölçülemez.” diye konuştu.

Öğrencilerden hayatı her zaman sevmelerini ve çok kitap okumalarını isteyen Vali Çakacak, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ise, “Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Sizlerin başarılı yetişmeniz sayesinde bizler de geleceğimize ümitle bakıyoruz. Geleceğimizin emin ellerde olduğunu görmek bizleri son derece memnun ediyor.” dedi.

Vali Çakacak, ziyaret sonunda öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.