Milli eğitim bakanlığı yaşanan uzaktan eğitim süreçleri ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Korona virüs salgını kapsamında alınan tedbirler ile okullar uzaktan eğitime geçildi. Bu süreçlerde yarı yıl tatili, sınavlar ve yüz yüze eğitim hakkında birçok konu merak ediliyor. İlkokul düzeyinde olan öğrenciler için sınavlar yapılmazken karne notları ders içerisinde katılım puanlarına göre verilecek. Ortaokul ve lise düzeyinde olan öğrencilerin birinci dönem notlarının birincisi yazılı / uygulamalı puanlara göre belirlenecek. Performans değerlendirmeleri üzerinden yapılacak.

MEB, uzaktan eğitim ile beraber 2020 – 2021 kapsamında eğitim öğretim yılı için ilk dönemlerinin uzaktan olarak tamamlanacağı ve 22 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılacak olduğu açıklandı.

MEB tarafından gelen korona virüs salgını için alınan tedbirler kapsamında uzaktan eğitim süreçlerinde okullardaki sınavlar, yarı yıl tatil ve takvim ile ilgili düzenlemelerin ne yönde olacağına dair basın açıklamaları yaptı. İlkokul düzeyinde olan öğrenciler için sınav uygulamaları söz konusu olmayacağı gibi derse katılım puanlarına göre karne notları belli olacak.

Uzaktan eğitim 22 Ocak tarihine kadar devam edecek…

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde olan öğrenciler bu dönemi uzaktan eğitim ile tamamlayacaklar. 2020 ve 2021 eğitim yıllarının ilk döneminin uzaktan eğitim ile devam edeceği ve bu şekilde tamamlanacak olduğuna karar verildi. Karne dağılımlarında yoğunluk olmasına engel olmak için farklı gün ve zaman dilimlerinde yapılan belirlemeler ile yapılacak.

İkinci dönem tarihi belli oldu…

25 Ocak pazartesi günü birinci dönem son bulacak. Yarı yıl tatilinin bir hafta daha uzatılması sağlanacak. 2020 ve 2021 yılı eğitim öğretim hayatının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 tarihi Pazartesi günü başlayacak. Şu an ikinci dönem eğitim ve öğretim yılı yüz yüze mi olacak yoksa uzaktan mı en ufak bir açıklama gelmedi. Gelen açıklamalar sırasında birinci dönem eğitim öğretim yılının uzaktan bir şekilde tamamlanacak olduğu bilgileri geliyor.