Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Solucan Gübresi Eğitimi, 19.00’da başlayacak. Akademik çevrelerin desteğiyle gerçekleşecek olan eğitim, 2 saat sürecek.

Odunpazarı Belediyesi’nin tarımsal faaliyetleri, Odunpazarı Belediyesi Solucan Gübresi Üretim Tesisi, gübre teknolojileri ve çeşitleri, solucan gübresi ve uygulamaları, solucan gübresinin geleceği gibi konuların masaya yatırılacağı Solucan Gübresi Eğitimine eğitmen olarak; Uzman Biyolog Gökhan Güngörmedi, Biyolog Gökhan Ünal, Uzman Biyalog Mertcan Kömürcüoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Rafet Burak Özen, Ziraat Mühendisi Yavuz Onrat katılacak.

Eğitimle ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Kimyasal gübrenin azaltılması yolunda ve organik tarımın bel kemiği olan organik gübre konusunda bilgi vermek üzere düzenlen bu eğitime tüm halkımız davetlidir. Bu eğitimin Eskişehirli çiftçilerimize, solucan gübresi üreten tüm üreticilerimize faydası olacağı inancındayız. Alpu’da doğa katliamı yapan zihniyete karşı çocuklarımıza temiz toprak temiz su ve temiz bir hava bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.