Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar kapanacak mı?" sorusuna "Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi sınıflar düzeyler açılmalı kapanmalı gibi bir takım öngörülerimiz var. Ama ilin durumu neyi gerektirirse o ilde ihtiyaç duyduğunda valilik gözetiminde kararlar alınıyor" yanıtını verdi.

Okulların hem açık hem de açık olmadığı bir durum söz konusu. Bu tarihsel olarak da çok ilginç bir dönem. Bu yoğunluk çocuklarımızın iyiliği için.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SON DURUM

Yerinde karar dönemi başladı. Bu bizim geçen sene mart ayında ortaya koyduğumuz 4 senaryodan dördüncüsüydü. Valilikler il hıfzıssıhha kurulları ileri ile ilgili kararları alıyorlar. İlkokul seviyesinde yüzde 80’in biraz üstünde bir katılımımız söz konusu. Okul öncesinde biraz daha az yüzde 64 civarında ortaokullarında katılım oranı yüzde 76, liselerde de o civarda bir katılım olduğunu biliyoruz. Bazı iller sınıf kademelerin kapatıyor. O yüzden de bu hafta bu işin farklılaşacağını düşünüyoruz. Açık olan okullardaki katılım oranı nedir gibi verileri paylaşacağız.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Biz bu süreci günlük ve anlık takip ediyoruz diyebilirim. Dünyayı takip ediyoruz. Hangi ülkede ne tür tedbirler alınıyor noktasında. Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi sınıflar düzeyler açılmalı kapanmalı gibi bir takım öngörülerimiz var. 8-12. sınıflar gibi sınıfların sınav dönemi nedeniyle fırsat eşitliğini sağlamak gibi bazı ilkesel tutumlarımız var. Ama ilin durumu neyi gerektirirse o ilde ihtiyaç duyduğunda valilik gözetiminde kararlar alınıyor. Biz de burada yerinde karar kavramı çerçevesinde hangi illerde ne oluyoru takip ediyoruz.