Okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Gerçekleştirilecek iş ve işlemleri değerlendirmek üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlerinin katılımları ile değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Daha önceki Okuma Yazma Kursları Kampanyası Eylül 2008 yılından itibaren başlatılmış Aralık 2012 yılı sonunda Bakanlığımızca bitirilmiştir.

Ancak; İlimizde Okuma Yazma Kampanyası bu güne kadar devam etmiştir. TUİK verilerine göre 2008 yılında Eskişehir’de okuma yazma bilmeyen 24.457 kişi varken, bu sayı 2016 yılı TUİK verilerine göre 15.894 kişiye düşmüştür.

Bu güne kadar okuma yazma kursunu tamamlayan ve belge alan toplam İlimizde 11.056 kişi olarak okuma yazma öğrenmiştir.

Bakanlığımızca Okuma Yazma Kampanyalarında 65 yaş altındaki kişiler kursa alınabilmektedir.

TUİK verilerinde okuma yazma bilmeyenlerin yaş ortalamasına göre 55-65 yaş arası okuma yazma bilmeyenlerin sayısı İlimizde toplam 2.980 kişi olarak gözükmektedir.” dedi.