Eskişehir Eğitim Sen Şube Baskanı Faik Alkan, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Alkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Eskişehir'in yüksek riskli iller grubunda yer almasından kaynaklı olarak eğitimde yerinde karar süreçleri devreye bu sabahtan itibaren girilmiştir. Tüm devlet ve özel okulların uyması gereken kriterler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basın bülteni ile duyurulmuştur. 

Devlet okulları gerekli önlemlerini alıp okul öncesinden liselere kadar uygulamayı hayata geçirmişlerdir. Fakat ilimizde faaliyet gösteren özel okullar, ilkokullarda seyreltilmiş yerine tam sınıf ile 5 gün eğitime devam edeceklerini veliler ile paylaşmışlardır. Aynı şekilde ortaokullarda ve liselerde 8. ve 12. sınıflar hariç ara sınıflarında uzaktan online eğitim geçilmesi gerekirken, pandemi yönetiminin zaafa uğratacak şekilde geçilmeyeceği de velilere duyurulmuştur. 

Oluşturulan bu fiili durum halk sağlığı sorunudur ve anayasamızda yazan fırsat eşitliği ilkesini zedelemektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparak bu kurumları denetlemek zorundadır. 

Ticari kaygılar bu okullarda okuyan öğrenciler başta olmak üzere bütün eğitim emekçilerini riske atmaktadır. Kasım ayından beri aynı şekilde faaliyet yürüten bu  kurumların denetimsiz bırakılmasının başka nedenleri varsa bu da kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 

Eğitim Sen olarak, pandeminin faturasının eğitimde arttığı bir dönemde devlet okullarında okuyan öğrenciler açısından dezavantaj oluşturan bu fiili uygulamaya sessiz kalmayacağız. 

Parası olanın eğitim aldığı Eskişehir'de eşitsizlik derinleşmektedir. Devlet okuluna giden yoksul, emekçi çocukların eğitim haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz"