İlçe ve mahallelerde eğitim kurumları bünyesindeki faaliyet gösteren  kantin, kafeterya, yemekhane ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmeler sıkı denetimden geçiyor. Öğrenciler ve işletmeciler bilgilendiriliyor.

Yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, vergi levhası ile kantinlerde çalışan personellerin hijyen kurallarına dikkat edip etmedikleri, genel temizliğin uygunluğu, satışı yapılan gıda maddelerinin son kullanma tarihlerinin uygunluğunu ve ambalaj içersinde olup olmadığını inceleyen ekipler, kantinlerde satışı yasaklanan cips vs. gibi yiyeceklerin satışının yapılıp yapılmadığını kontrol ediyorlar.

Öğrencilerin  daha sağlıklı, daha hijyenik ortamlarda beslenmeleri için denetimlerin süreceğini belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, geleceğimizin teminatı olan öğrenci kardeşlerimizin  sağlıklı, güvenli  ve hijyenli bir şekilde beslenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Çocuklarımıza ayrıca fast food ürünleri yerine süt, ayran, portakal suyu ve meyve tüketmelerini tavsiye ediyorum. Öğrencilerimizin eğitim aldıkları yerlerde daha sağlıklı beslenmeleri için bu çalışmalarımız hız kesmeden sürecek" dedi.

Öte yandan yapılan denetimlerde kantinlerde satışı yasak ve yönetmeliğe aykırı herhangi bir durum tespit edilmezken Başkan Kalın, öğrencilere güvenli gıda tüketimi ve hijyen ortamı sağlamaları nedeniyle okul yöneticilerine ayrıca teşekkür etti.