Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli tarafından Tepebaşı Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda belediye çalışanı katılırken Eğitim ve İtfaiye Çavuşu Ahmet Duran Çetin yaptığı sunumda yangına karşı alınabilecek önlemler, yangın durumunda yapılması gerekenler ve tahliye gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

İtfaiye yetkilileri daha sonra açık alanda yangın söndürme cihazı kullanımını anlattı ve uygulamaya geçildi. Tüp ile yangına müdahale edilmesi konusunun detaylıca anlatılmasının ardından personel sıra ile yangın söndürme cihazı kullanarak alevlere müdahale etti.

Eğitim ve tatbikat çalışması hakkında değerlendirmede bulunan Çetin, “Tepebaşı Belediyesi’nde çalışan arkadaşların ilgisi oldukça yoğundu ve çalışmaların faydalı olduğunu düşünüyorum. Eğitim sonrası en son burada yangın söndürme tatbikatı yaptık. Bütün sağlıklı yetişkin bireylerin, yangınlar konusunda ilk müdahaleleri bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin ilgi ve başarısına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.