Liseyi yeni bitiren ve artık üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri heyecan basmaya başladı. Üniversiteye geçerek belki de hayatını kuracağı işi ve mesleği seçecek olan gençler, sınavda ne yaparsam kârdır gözüyle bir yarış içine girdiler bile. Üniversite tercihi yapacak olan gençlere bir rehber niteliği taşıyan bu yazı, sizi yarıştan daha çok seveceğiniz bir meslek seçimine itecektir.

Kimseyi Değil Yalnızca Kendinizi Dinleyin

Sınavları bitirip sonuçlar açıklandığında üniversite tercihlerini yapmak için size belirli bir süre verilecektir. Bu süre zarfında gerek ailenizde, gerekse çevrenizde birçok kişi size akıl vermeye çalışacak ve kendi istedikleri üniversite bölümlerini tercih ettirmeye çalışacaklardır. Burada yapmanız gereken önemli bir durum var. Herkesi dinleyin, fikir ve görüşlerini alın, değerlendirin fakat yalnızca kendi istediğiniz üniversite tercihlerini yapın. Şunu asla unutmayın, bu bölümü okuyacak olan sizlersiniz.

Kolay Atanana Değil Kendinize Bakın

Ülkemizde herkes “oku, memur ol” sözleri ile büyüdü. Yalnızca kendi kararını veren ve hayallerinin peşinden giden insanlar girişimci ruhuna erişerek bir başarıya imza atabildiler. Üniversite tercihlerini yaparken elbette kolay devlet memuru olabileceğiniz bölümlere dikkat edin fakat yalnızca memurluk değil, özel sektörde de iş yapabileceğiniz üniversite bölümlerine göz atın.

Ülkemiz girişimci ruhunu kaybetmek üzere. Eğer kendi hayatınızı yaşamak ve hayallerinizde, aklınızda olan üniversite bölümünü okumak istiyorsanız onun peşinden gidin. Üniversite tercih döneminde çevrenizde her kafadan bir ses çıkacaktır. Siz herkesi dinleyin, onlar sizden daha tecrübeli ve bilgili olabilir. Fakat hayatınızı yaşamak ve hayallerinizin peşinden gitmek için yalnızca kendi istediğiniz üniversite tercihlerini yapın. Unutmayın, tercih edip kazandığınız bölümü 2/4 yıl okuyacak ve belki de ömür boyu o işi yapacaksınız.