2016-2017 birinci yarıyıl döneminin bitmesinin ardından, ilimizdeki öğrenciler bugün karne heyecanı yaşadı. Eskişehir genelinde toplam 450 okulda eğitim gören yaklaşık 134 bin öğrenci karnelerini alarak, 15 günlük sömestr tatiline girdi.

Batıkent Mahallesi’nde bulunan Ticaret Borsası İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde konuşan Vali Çelik, “Bugün 2016-2017 öğretim yılının birinci yarısını tamamlamış bulunuyoruz. Bizlerde Ticaret Borsası İlkokulunda sizlerle birlikte öğrencilerimizin heyecanlarını paylaşmak için buradayız. Bugün yaklaşık 134 bin öğrencimiz yarıyıl tatiline başlıyor. Karneler aslında yarıyıl tatilinin başlangıcını ifade eden bir belge, yoksa öğrencilerimizi üzecek bir belge değil. Ben, bu vesileyle bütün öğrencilerimizi kutluyor, tebrik ediyorum” dedi.

Çocuklarla sohbet ederek yarıyıl tatillerini güzel bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulunan Vali Çelik, öğrencilere ilimizin kültürel varlıklarını simgeleyen yap-boz ve kitap hediye etti.

Vali Çelik, “Hem eğlenin hem de öğrenin diye sizlere yararlı hediyeler veriyoruz. Valiliğimizce hazırlanan bu yap-bozların bir özelliği; ilimizin yetiştirdiği değerli insanları ve kültürel varlıklarımızı yakından tanımanız içindir. Okumanızı daha çok geliştirmek için tatilde en az bir kitap okumaya çalışın. Okumak bir ödev değil, yaşam biçimidir” şeklinde konuştu.

Okulun sınıflarını tek tek gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Çelik, çocuklarının karne heyecanını yaşayan ailelerle de sohbet etti. Çocukların başarılarını artırmada iyi bir aile ortamının ve sıcaklığının önemine dikkat çeken Vali Çelik, “Çocuklarımızı, ileride topluma faydalı iyi bir insan ve aynı zamanda anne ve babasına hayırlı bir evlat olarak yetiştirelim. Eğitim ve öğretimde ilimiz ülke sıralamasında ve gayet başarılı bir konumda. Bizler, çocuklarımızı okullarda topluma ahlaklı, faydalı, sorumlu bir insan olarak yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Karne dağıtımın ardından Vali Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri, okulun vurmalı çalgılar orkestrasının sunduğu gösteriyi izledi.