2020 yılının bitmesine sayılı zaman kala maaş tahminleri gelmeye devam ediyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi olan vatandaşlara ocak ayı itibari ile zam yapılacak. Peki, emekli vatandaşlar için ocak ayında ne kadar zam gelecek? Emekli maaş zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Emekli maaşlarına ocak ayında gelecek zam oranları bir hayli merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. SSK ve bağ kur emeklileri için son altı ayda meydana gelen enflasyon oranlarına göre maaşlar belirlenecek. Ocak ayından itibaren gelen zam oranları da maaşlara yansıtılacak.

2021 maaş zamları ne kadar artacak?

SSK ve Bağkur emeklileri için ocak maaş zamları belli olmaya başladı. Kasım ayında meydana gelen enflasyon oranının da açıklanmasının ardından ne kadar zam geleceği büyük bir merakla bekleniyor. 2020 yılının son altı ayında yani haziran ve aralık ayları arasında meydana gelen enflasyon oranları eğer yüzde dördün üzerine çıkarsa arada meydana gelen farklar maaşlara yansıtılacak. Memur ve memur emeklisi vatandaşlar için maaşlar için yüzde üç oranları ile zam gelecek. Bir yandan da maaşlara enflasyon oranlarında meydana gelen farklar eklenecek.

Kasım ayına ait enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklileri için ortalama olarak yüzde 6 oranları ile maaş zamlarının gelmesi bekleniyor.

Maaş tahminleri gelmeye devam ediyor…

Merkez bankasından gelen beklenti anketine göre 2020 yılında toplam yüzde 12,47 oranları ile enflasyon bekleniyor. 2020 yılının ikinci yarısında TÜFE tahmin oranlarına göre SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 6,35 oranları ile maaş zamlarının gelmesi ön görülüyor. Şu an en düşük emekli maaşları 1500 TL olurken beklenen zam oranları ile beraber yüzde 6,35 oranında zam eklenerek 1595 TL 25 kuruş olması ekleniyor.

2020 yılında ödenen en yüksek emekli maaşı 6 bin 375 TL olurken gelecek yüzde 6,35 zam oranı ile beraber 6 bin 661 TL 62 kuruş olması ön görülüyor.