Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, yaklaşan seçimler öncesi saha çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tekgöz ve ekibinin bir sonraki durağı Kırım Caddesi oldu. Cadde esnafına tek tek uğrayarak hayırlı ve bol kazanç dileğinde bulunan Tekgöz, sayısız sorun dinledi. Caddenin eskisi gibi hareketli olmadığını, işlerinin gitgide bozulduğunu söyleyen esnaflar, “Buna karşın bölgemizde ticaret potansiyelini arttıracak çalışmalar yapması gereken kurum, bugüne kadar hiçbir adım atmadı. İnsanlarımızı caddelerimize çekmeyi başaramazsak ve belirgin sorunlarımızı aşmak için mücadele etmezsek kapanan işyeri sayısına her geçen gün yenileri eklenecek” dedi.

Halkın İlgisini Alışveriş Caddelerine Çekeceğiz

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz ise özellikle cadde ve sokaklardaki küçük esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı çok iyi bildiğini vurguladı. Eskişehir’deki caddelerin hareketlenmesi, esnafın ticaretinin gelişebilmesi için mutlaka cesur adımlar atılması gerektiğini kaydeden Tekgöz, “Nisan ayındaki seçimde bize görev ve yetki verilirse, öncelikle ele alacağımız konulardan biri bu olacak. Çarşı esnafının büyük AVM’ler karşısında ayakta kalabilmesi için halkın ilgisini alışveriş caddelerine çekeceğiz. Alışveriş günleri, festivaller, fuarlar, şenlikler gibi yıl boyunca düzenlenecek yerel etkinliklerin yanı sıra caddelerin park, alt ve üst yapı sorunlarının giderilmesine dönük de ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

Oyunuza, Sandığa, Geleceğinize Sahip Çıkın

Aylardır şehrin her yerini karış karış gezdiklerini, komite temsilcileriyle birlikte üyelerin çok büyük bir kısmını ziyaret edip sıkıntılarını dinlediklerini de söyleyen Tekgöz, “Neredeyse tüm ziyaretlerimizde gördük ki, üyeler nezdinde ETO’nun gücü ve varlığı hissedilmiyor. Binlerce üyesi, büyük yetkileri olan bir kurumun bu denli vasat yönetilmesi kabul edilemez. Oda bugüne kadar sorunların çözümü için çaba sarf edilmeden yönetilmeye çalışılmıştır. Bu anlamda Nisan ayında yapılacak ETO seçimleri sadece bir başkanlık seçimi değil, ticari geleceğimizin de şekilleneceği bir seçim olacaktır. Bu seçim; küçük bir azınlığa hizmet edenlerle, tüm üyeleri kucaklamak isteyen bizlerin mücadelesidir. Tüm üyelerimizden ricamız oylarına, sandığa, geleceklerine sahip çıkmalarıdır” dedi.