7-12 Metreküp aralığında olan kapasitesi sayesinde de beton mikseri, yüksek ağırlıktaki betonlar rahatlıkla taşınabiliyor.

Beton Mikserinin Arkası Neden Dönüyor?

Beton mikserlerine yönelik en fazla merak edilen şeylerin başında ise arkasındaki bölümün neden döndüğü oluyor. Bunun nedeni ise oldukça basit çünkü taşınılan betonun inşaat sahasına kısa sürede oluştururken herhangi bir kuruma olmaması adına arkasındaki silindirik bölüm sürekli dönerek bunu engeller.

 

Bu sayede inşaat sahasındaki durum çok daha iyi bir şekilde idare edilebiliyor ve en büyük projeler bile çok daha kısa sürelerde sonuca ulaşabiliyor. Kısacası, beton mikseri inşaatları çok daha kolay bir hale getirmeye yarayan ve inşaatın temel yapı taşı olan betonun kurumadan alana ulaşmasını sağlayan bir araç.

Beton Mikseri Kullanmak İçin Hangi Ehliyeti Sahip Olmak Gerekir?

Beton mikseri kullanmak için Kazıyıcı ve Yükleyici belgesine sahip olmanız gerekiyor. Bu tarz belgeler ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslar tarafından veriliyor. Bununla birlikte, alacağınız belge ile inşaat ve fabrika sahaları içinde operatörlükte de yapabilirsiniz.

 

Trafiği açık alanlarda beton mikseri kullanımı için aldığınız belgeyi ilçe trafik müdürlüğüne götürüp ehliyetinize G sınıfı olarak kayıt ettirebilirsiniz.

Beton Mikseri Nasıl Alınır?

Beton mikserinin inşaatlar için ne kadar önemli bir konumda olduğundan yukarıda bahsettik. Durum böyle olunca da hem inşaat firmaları hem de yatırımcılar, beton mikserine yatırım yapmaktan çekinmiyor. Ancak beton mikseri almak için ise internet yine en büyük yardımcınız konumunda. Avrupa’nın lider araç sitesi Truck1 ise beton mikseri ve diğer inşaat araçlarını rahatlıkla alabilirsiniz.