Kentin dört bir yanında ticaret üyelerini ziyaret ederek sorun ve beklentileri dinleyen Sezer, meselelerin çözümü için de şehrin tüm imkanlarının seferber edileceğini söyledi.

ŞEHRİMİZİN YERİ ÇOK DEĞERLİ

Eskişehir’in ticaret yollarının kesişiminde çok önemli bir yerde olduğunu hatırlatan Sezer, “Bölgemizde, ülkemizin en güçlü ekonomik illeri yer alıyor. Ekonomik verileri onlarca kente bedel illerle aynı coğrafyada yaşıyoruz. Eskişehir bu illere çok yakın olmasına rağmen bu avantajını kullanamıyor” dedi.

BÖLGESEL TİCARET ARTACAK

İstanbul başta olmak üzere, Bursa, Kocaeli ve Sakarya gibi şehirlerin ticari hacimlerinin her geçen gün genişlemesine rağmen, bu şehirlerin dibinde olan Eskişehir’in aynı büyümeden faydalanamadığını hatırlatan Sezer, “Bunun için ilk hedeflerimiz arasında bölgesel kalkınmaya dahil olmak yer alıyor. Göreve geldiğimizde ülkemizin güçlü ekonomileri olan kentlerle olan ticari bağlarımız daha da güçlü hale getirilecek. Eskişehir’imiz coğrafi değerini fırsata çevirerek ekonomik büyümesini hızlandıracak. Şehrimizin esnaf ve tüccarı yeni iş fırsatı ve alanları ile büyümeye geçecek” şeklinde konuştu.