Sonuçların açıklanmasının ardından tüm adaylar bu puanlar ile nereleri tercih edebilirim arayışlarına girdiler. ÖSYM tarafından yapılan sınav sırasında en çok da 70 puanın altında alan adaylar nereleri tercih edebileceklerini araştırmaya başladılar. Atama kadroları hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalarına başlayan adaylara aldıkları puanlar ile memur alımları hakkında merak edilen detayları derledik. İşte ortaöğretim KPSS sonucuna göre memur alımları

70 puan altı alan adaylar…

Geçtiğimiz aylarda yapılan KPSS sınavı sonuçları belli oldu. İŞKURdan personel alımları ile ilgili duyurular gelmeye başladı. 60 puan alan adaylar için açıklama geldi.

Kamu kurum ve kuruluşları kapsamında normal, engelli ya da eski hükümlü olarak yayına alınacak olan kamu kurum ve kuruluşları işçi alınması sırasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik yayına alındı. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına eski hükümlü işçi alımları sırasında uygulanacak usul ve esaslar kapsamında yönetmenlik hükümleri yer aldı. Bunlar KPSS sonuçlarına göre İŞKUR tarafından gerekli detaylar sağlanacaktır.

Başvurular nasıl olacak?

KPSS ortaöğretim sınav sonucu 60 olan adaylar için normal, engelli ya da eski hükümlü olarak yer alacak işçiler için kamu kurum ve kuruluşları tarafından iş gücü taleplerine göre alımlar yapılacak. Tüm başvuru süreçleri www.iskur.gov.tr.web adresi ile yayına alınacak. Kurum ilan panolarında adaylara yapılacak olan duyurular ve iş gücü taleplerinde aranan şartlara göre uygun olan adaylar arasından başvurular kabul edilecektir. Engelli ya da eski hükümlüler için baraj puanı bulunmazken normal adaylarda baraj puanı 60 olacaktır.

İŞKUR il ve şube müdürlüklerine şahsi bir şekilde yapılan başvuruların yanı sıra www.iskur.gov.tr.web adresi ile de başvurular yapılabilecek. Adayların başvuru yapma şartı aranır. Her ne kadar iş için uygun olsalar bile başvuru adımlarını eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlamayan vatandaşların işe alım güçleri tamamlanmayacaktır. Bu yüzden dikkatli başvuru yapmak gerekir.