TÜİK tarafından açıklanmış olan aralık ayına ait enflasyon oranı ile beraber maaşlar artık netlik kazanmış oldu. Bu durum karşısında vatandaşlar zamlı emekli maaşlarını ne zaman alabileceklerini, maaşlarına ne zaman yansıtılacak olduğunu araştırmaya başladı. Sizler için zamlı emekli maaşları hakkında merak edilen tüm detayları derledik. İşte merak edilen emekli maaş zamlarında son dakika…

Maaşlar ne zaman yatacak?

SSK ve Bağkur ile emekli vatandaşlar maaşlarına gelen yüzde 8,36 oranındaki zammın ardından memur ve memur emekli maaşlarına da yüzde 7,36 oranında zam geldi. Bu oranların netlik kazanmasının ardından maaşların ne zaman yatırılacak olduğunun araştırılması başladı. Bir an önce zamlı bir şekilde maaş almak isteyen emekliler 15 Ocak tarihi ile ilk zamlı maaşlarını alacaklar. Memur emeklileri ise maaşlarını 20 Ocak tarihinden daha sonra zamlı bir şekilde almaya başlayacaklar. Son altı ayda meydana gelen enflasyon oranına göre belirlenen maaş zamlarının ardından vatandaşlar normal zamanlarda ayın hangi gününde maaşlarını alıyorsa bu maaş gününde zamlı olarak alacaklar.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre durum netlik kazandı. Güncel bir şekilde konu ile ilgili olarak; Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşlarımızın 2021 ocak ayına ilişkin zam farklarını bugün hesaplara yatırıyoruz" sözlerine yer verdi. Bu durum karşısında maaşların ne zaman verilecek olduğu da belli oldu. Maaşlar bu günler içerisinde hesaplara yatırılacak. Emekli maaş günlerinde ne zaman alıyorlarsa yine aynı gün içerisinde emekli maaş zamları verilecek.

Emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından bu yıl içerisinde ramazan ve kurban bayramı olmak üzere iki kere verilen bin TL değerindeki ikramiye ödemelerinin ne zaman verilecek olduğunu araştırmaya başladı.