Sadece sayılı gün kala gelen farklı zam senaryolarının ardından SSK ve Bağkur ile emekli olan vatandaşların ne kadar zam alacakları belli olmaya başladı. Son zamanların en çok araştırılan konularından bir tanesi haline gelen ocak ayı zamları hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik. İşte merak edilen zam oranları…

Emekli maaşlarına ocak ayında gelecek zam oranı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 2021 Ocak zamları üzerinde toplu sözleşme kapsamında belirlenen yüzde üç zam oranlarının üzerine bir de enflasyon farkları eklenecek. Eğer enflasyon oranları yüzde dördün üzerine çıkarsa arada meydana gelen fark maaşlara zam oranı olarak yansıtılacak.

Emekli maaş zamlı oranları…

2021 yılına sayılı gün kala emekli vatandaşlar ne kadar zam alacaklarını bir hayli merak ediliyor. İşçi emekli aylıkları için yıl içerisinde ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki kere maaş zamları yapılır. Ocak ayında meydana gelecek zam oranlarında 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranları ile beraber toplu sözleşmede meydana gelen zam oranları etkili olacak.

Maaş zamları belli oldu mu?

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan kasım ayı enflasyon oranlarının ardından emekli maaş zam oranları belli olmaya başladı. yüzde üç toplu sözleşme kapsamında gelen zam oranlarının üzerine bir de yüzde üç enflasyon farkı eklenecek. Kasım ayına ait enflasyon oranının açıklanması ile beraber temmuz ve kasım ayları enflasyon oranının yüzde 7 oranına çıktığı gözlendi. Bunun ardından yüzde dördün üzerinde meydana gelen farklar emekli vatandaşlara maaş zamları olarak yansıyacak.

Ocak emekli zamları şu an ön görülenlere göre yüzde 6 civarında olması tahminler arasında yer almaya başlıyor. 4 Ocak tarihi ile aralık ayına ait enflasyon oranlarının ne kadar olacağının açıklanmasının ardından memur ve emeklilere ne kadar maaş zammı geleceği de net bir şekilde belli olacak.