Bu kapsamda Merkez Bankası tahmin anketine göre emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı tahminleri yapılmıştı. Bu gelişmeler ardından milyonlarca emekli vatandaş son enflasyon rakamlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Yapılan son dakika haberleri kapsamında Aralık ayı enflasyon değerleri de açıklandı. İşte açıklanan enflasyon oranları ve emekli maaşlarına ilişkin olarak merak edilen tüm detaylar….

Yapılan son dakika haberleri kapsamında son enflasyon rakamları da açıklandı. Böylelikle de emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam için oranlar da belli oldu. Açıklanan değerler kapsamında Aralık ayı için enflasyon rakamı 1.25 değerinde artı. Böylelikle de yıllık bazda bakıldığı zaman enflasyon değerleri %14,60 olarak belirlendi. Yapılan bu haberler ardından milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına ne oranda zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte merak edilen diğer detaylar…

Emekli maaşları ne kadar olacak? İşte merak edilen emekli maaşı zam oranları…

Açıklanan enflasyon değerleri ardından pek çok vatandaş emekli maaşı zam oranı hakkında detayları araştırmaya başladı. Açıklanan değerler kapsamında SSK ve Bağ-kur emeklileri için zam oranının %8,36 olduğu açıklandı. Yine memur ve memur emeklisi olan vatandaşların maaşları için yapılacak olan zam oranının da %7,36 olduğu belirtildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının açıklanması ardından en düşük emekli maaşı ve en düşük memur maaşı da belli oldu.

Ocak ayı zamlarının açıklanması ardından en düşük emekli maaşı esnaf emeklileri için 2 bin 36 lira olarak belirlendi. Yine SSK emeklileri için 2 bin 410 ve memurlar için de en düşük maaşların 3 bin 10 liraya yükseleceği belirtildi. Tüm bu zamlar ile birlikte yaşlı vatandaşlar verile yaşlılık aylıkları da 761 liraya çıkarken engelli vatandaşlara verilecek olan aylıklar da yükselmiş durumda. 40-69 arası engel oranı olan vatandaşlar için aylıklar 607,50 ve üzeri engel oranı olan kişiler için de aylıklar 911 lira olarak belirlendi.