Uzmanlar tarafından gelen açıklamalar ile beraber bir yandan memur emeklileri sendika ve bakanlık arasında yapılan sözleşme maratonlarına gözlerini çevirdiler. Peki, buna göre SSK ve SGK kapsamında en düşük emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

Emekli maaşlarına gelecek zam oranları 4 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon oranı ile beraber netlik kazandı. Emekli vatandaşlar tarafından bir hayli merak edilen ne kadar zam gelecek ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak gibi sorular artık kesinleşti. Bağkur, SGK kapsamında 2021 emekli maaşlarında son dakika durumlarını ve emekli maaş tablosunu sizler için derledik.

Enflasyon oranları açıklandı…

TÜİK tarafından 4 Ocak tarihinde aralık ayında meydana gelen enflasyon oranı açıklandı. Buna göre aralık ayına ait olan açıklanmış veriler ile yüzde 1,25 artış gösterdi. Bu durum karşısında 2020 yılında meydana gelen enflasyon oranı geneli 14,6 olarak açıklandı. Aralık aynın ortalaması ile on iki aylık ortalamaya göre yüzde 12,28 olarak değişiklik gösterdi.

Maaşlar ne kadar olacak?

En düşük emekli aylıkları 2000 yılından daha önce emekli olan SSK’lılar için 2 bin 233 TL seviyesinden 2 bin 420 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Bunun yanı sıra en düşük esnaflar için 1627 TL ödeme yapılırken gelen zam oranı ile beraber 1763 TL seviyesine kadar artış gösterdi.  2000 yılından daha sonra emekli olan SSK vatandaşlar için normalde 1447 TL artış gözlenecek. Geçtiğimiz dönemlerde en düşük aylıklar 1500 TL seviyesine kadar artış oldu. Bunun ardından emekliler için yeni bir artış gibi durum gözlenmedi.