Her yıl Ocak ve temmuz ayında iki kere uygulanan maaş zamları 2020 yılının son ayları gelirken ocak ayında nasıl olacağı merakla beklenmeye başlandı. Şu ana kadar gelen enflasyon oranları hakkında tahminler gerçek olursa SSK ve BAĞ-KUR kapsamında emekli olan vatandaşlar için yüzde 5,68; memur, memur emeklisi, yaşlı ya da engelliler için gelecek zam oranları da yüzde 4,68 olacak. Peki en düşük ve en yüksek emekli maaşları ne kadar olacak?

Emekli maaşları ocak ayında ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli 2020 yılının son ayları gelirken sayılı zaman içerisinde ocak ayında ne kadar zam alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Her geçen gün emekli maaşları biraz daha netlik kazanıyor. Son altı ayda meydana gelen enflasyon oranlarına göre belli olacak emekli maaşlarının netlik kazanması için çok az zaman kaldı. Son altı ayda meydana gelen enflasyon oranlarının belli olmasının ardından SSK ve BAĞ-KUR kapsamında emekli olan vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranları da belirlenecek.

Kimlere ne kadar maaş verilecek?

En düşük emekli aylıkları esnaflarda şu an 1993, 2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan SSK kapsamındakiler için 2359, memur emeklilerinde de 2946 TL ye kadar artacak.  Memurlar için en düşük aylıklar 3719 TL olarak ödenirken beklenen zam oranı ile 3893 TL olması söz konusu olacak. Memur maaşlarına gelen zam oranlarının yanı sıra her ay aldıkları aile yardımlarına da buna paralel bir şekilde zam gelecek. Bu durum;

  1. Eşler eğer çalışmıyorsa verilen ödemler 351,09 TL’den 367,52 TL ye kadar artış gösterecek.
  2. 0 ve 6 yaş arasında çocukları olan aileler için verilen yardımlar 77,23 TL’den 80,84 TL ye kadar artış gösterecek.
  3. 6 yaş ve üzerinde çocukları olan aileler için de 38,62 TL yapılan ödemelerden 40,42 TL kadar artış gösterecek.