Emeklilerin yakından takip ettiği ek ödeme içerisinde en az 119 TL olacak. En fazla ise 602 TL ek ödeme olacağı açıklandı. BAĞ-KUR ve SSK dahilinde emekli maaş alan kişilere 220 TL ek ödeme imkânı da geliyor. Son belirlemelere göre maaşlara ise %4-%5 oranında zam geleceği düşünülüyor. Kesin olarak açıklanmayan zam oranının ise %10’a kadar artış gösterebileceği ihtimali de bulunuyor. TÜED’in sunmuş olduğu haklar kabul edilir ise artış miktarı %10 olarak artacak.

TÜED’den Cumhurbaşkanına Mektup…

TÜED virüs esnasında emeklilere yapılan yardımlardan memnun olduğunu ifade etti. Ancak bazı istekleri ile de dikkat çekti. Yardımlar için teşekkür ederken isteklerinin de ihmal edilmemesini istedi.

Emekliler İçin Merak Konusu İntibak Zammında Son Durum…

Emekliler maaşlar arasındaki farkların giderilmesi ve daha denk maaş almayı talep ediyorlar. 2000 yılından sonra emekli olan kişiler ile sonradan olan kişiler arasında ciddi bir fark bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlar farkların azaltılması için isteklerde bulunuyorlar.

Ek Ödeme Nedir ve Emeklilere Her Ay Ödenecek Mi?

602 TL ek ödeme miktarının her ay mı yoksa bir kere mi ödeneceği ise oldukça büyük bir merak konusu olmuş durumdadır. Yasaya göre emeklilere aldıkları maaşlara göre her ay bir oran ile ödeme gerçekleştirilecek. Vergi iadesi yerine gelen bu ödemeler ise ek ödeme adı altında kişilere yapılıyor.

Memur ve emekli olan kişiler ise talepleri ile yeniden gündemde bulunuyorlar. Düşük maaşlar için bir denge getiriliyor olsa da ek ödemeler ile birlikte yardım sağlanıyor.

Maaşlarda Artış Olacak…

BAĞ-KUR ve SSK bünyesinde emekli olan kişiler intibak yasasının kabulü ile yüksek bir artış yaşayacak. En az 50 TL olarak belirlenen artış en fazla ise 355 TL olacak. Bu miktar, kişilerin aldığı maaşa göre değişiklik gösterecek.