Memur ve emekli maaşları için 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranlarına paralel bir şekilde maaş zammı gelecek. Sadece aralık ayının enflasyon oranlarının açıklanmamış olması vatandaşların daha çok meraklanmasına neden oluyor. Temmuz ve kasım ayları arasında açıklanan enflasyon oranlarına paralel olarak emekli vatandaşların maaşları için 507 TL artış ön görülen açıklamalardan bir tanesi. Peki, bu açıklamalara göre emekli maaş zamları ne kadar olacak?

Emekli maaş zamlarında son durum…

Emekli vatandaşlar ocak ayında ne kadar maaş alacaklarını büyük bir sabırsızlık ile bekliyor. Memur ve emekli vatandaşların sözleşmelerine göre maaşlarına yüzde üç oranındaki zamlara ek enflasyon oranlarındaki farklar eklenecek. Eğer enflasyon oranları yüzde dördün üzerine çıkarsa aradaki farklar emekli vatandaşların maaşlarına eklenecek. SSK ve bağkur emeklileri için maaş zamlarının belli olması için sadece aralık ayındaki enflasyon oranları kaldı. En düşük emekli maaşları ne kadar olacağı en çok araştırılan konulardan bir tanesi oluyor. Aralık ayına ait zam oranları 4 Ocak tarihinde açıklanması ile emekli vatandaşlar ne kadar maaş alacakları netleşecek. Emekli maaşları sorgulama konusundaki son dakika bilgileri sizler için derledik. İşte merak edilen emekli ocak zamları hakkındaki detaylar…

Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan verilere göre temmuz ve kasım ayları arasında meydana gelen enflasyon oranları yüzde 7,02 oldu. Kesin veriler için şu an sadece aralık ayında meydana gelecek enflasyon oranları kaldı. Aralık ayının enflasyon oranları da 4 Ocak tarihinde saat 10:00 da açıklanacak. Açıklanması ile beraber memur ve emekli vatandaşların ocak zam oranları belli olacak. Merkez bankasından gelen beklenti anketine göre 2020 yılının son altı aylık sürecinde beklenen enflasyon oranı 7,96 olacak. Eğer beklenen bu oranlar gerçekten de meydana gelirse emekli ve memur maaşları için gelecek zam oranı yüzde 6,96 ya kadar artış gösterecek.