Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu’nun  “Para ve Döviz Piyasaları”, Yatırım Finansman Türev Ürünler Müdürü Dr. Nuri Sevgen’in “Piyasalarda Yatırımları ve Riskleri Yönetme Stratejileri” semineri Eskişehir iş dünyasını bir araya getirdi.

Vizyon Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli  bu toplantıların amacının; işin uzmanlarından bilgi almak olduğunu dile getirdi. Prof. Dr.Uzunoğlu ve Dr. Sevgen’in ekonomi  konusundaki görüşlerini bilimsel temellere oturtarak sunan ekonomistler olduğunu ifade eden Küpeli “Önümüzde bir seçim var. Ülke olarak ekonomik koşulları dikkate aldığımızda bir sınav bizi beklemektedir. Sosyal medyadan hepinize bir takım veriler gelmektedir. Bizlerin yani ekonomide etkili olduğuna inandığımız kişilerin, sakin davranarak ani ekonomik oynaklıklara kanmadan, pozisyonlarımızı korumamız, risklerimizi minimize etmemiz ve ülke ekonomisine hizmete devam ettirmemiz gerekiyor. Havalarda uçuşan rakamlara bakarak pozisyon almamız mümkün değil. Bunların bilimsel temelli bir çok yolu var. Bugün üstatlarımız bizlere bunları sunacaklar” dedi.

‘Risk Yönetimi Öğrenilmeli’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu’nun  “Para ve Döviz Piyasaları” üzerine yaptığı sunumda “Her döviz yükselişinde benzer şeyleri yaşıyoruz. Şirketler kredilerini yapılandırarak ayakta durmaya çalışıyor. Bu dönem para kazanma döneminden ziyade mevcut durumu koruma dönemi. Şirketler riskten kaçınmalı.Şirketlerin risk yönetimi konusunda destek alması ve riskin nasıl yönetileceğini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemler geçici, karamsarlığa kapılmamalıyız.  Riskleri yöneterek çalışmalarımıza devam etmeliyiz” diye konuştu.

Yatırım Finansman Türev Ürünler Müdürü Dr. Nuri Sevgen ise “Piyasalarda Yatırımları ve Riskleri Yönetme Stratejileri” başlıklı konuşmasında “Sadece Türkiye değil tüm dünya ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu dönem birçok riski beraberinde getiriyor ve bu riskler de beraberinde korkuyu doğurabiliyor. Firmalar şunu bilmeli ki; yüksek oranda riskli bir pozisyonda iseniz bu durumun stresinden arınmak için bir kısım pozisyonu zararına kapatmak psikolojiyi rahatlatır. Hocamın da vurguladığı gibi risk yönetimi önemli. Ülkemize güvenmeliyiz, korkuya kapılmadan çalışmalarımızı sürmeliyiz” dedi.