Eskişehir Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer Eskişehirde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için servis ücretlerine akaryakıt, araç fiyatları, personel ve araç bakım masraflarındaki artışlar nedeniyle ortalama yüzde yüzde 8 zam yapıldığını ifade etti. Yüceer "Yıllık 1458 lira olan 0-3 kilometrelerdeki servis ücreti bu yıl 1548 liraya, 0-6 kilometrelerdeki ücret 1530 liradan, 1638 liraya, 0-10 kilometrelerdeki ücret 1602 liradan 1728 liraya, 0-15 kilometrelerdeki 1683 liradan 1818 liraya yükseltildi. 15 kilometreyi aşan her kilometre için alınacak ücret, yüzde 8 zamla 6,25 liradan 7 liraya, çıkartılmıştır" dedi.

"Okul öncesi ve 8'inci sınıfa kadar olan öğrenciler için rehber personel bulundurulması zorunlu servislerde aynı şekilde fiyatlara yüzde 8 ilave edilecek. Öğrenci başına rehber ücretinin 45 liradan, 48 liraya çıkartıldı" diyen Yüceer bölgede bazı özel okul servislerinin fiyatlarının belirlenen fiyatın çok üzerinde olduğu konusunda uyarıda bulundu. Yüceer, velilerin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince belirlenen fiyatların üzerinde ödeme yapmamalarını isteyerek, fiyat tarifesinin odalarına ait www.esio.org.tr web sitesinde yayımlandığını bildirdi. Yüceer, hem devlet hem de özel okullarda uygulanacak fiyatların dışında farklı bir isim altında herhangi bir ücret talep edilmesi halinde velilerin 153 nolu hattı arayarak şikayette bulunabileceklerini söyledi.

Velilere uyarılarda bulunan Yüceer, "Eskişehir’de görev yapan 1329 tane servis aracımız 26 S plakalı araçlardır. Velilerimizden özellikle istirham ediyorum. Çocuklarınızı S plakalı araçlara emanet edin. Bu emanetten sonra biz bu çocuklarımızı sizin adınıza daha güvenli bir şekilde seyretmelerini sağlıyoruz. Yani S plakayı siz gördüğünüz an itibariyle içerisinde sizin canlarınız olduğunu anlıyorsunuz. Velilerin tek yapması gereken S plakaya dikkat etmek." dedi.

Araçlar ve şoförler sıkı denetimlerden geçiyor şeklinde konuşan Yüceer "Araçların hepsi muayene istasyonundan denetlenmiş olmasına rağmen, okul paketi olup olmadığıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile birlikte tekrar araçlarımızı kontrol ediyoruz. Yani bu araçlar vergisini veren, Büyükşehir Belediyesi’nde kayıtlı, odanın kaydı olan ve Emniyet Müdürlüğü tarafından bilinen ve İçişleri Bakanlığı tarafından da takip kapsamında S plaka serisi verilen araçlardır. Yani, velilerimizden özellikle istirham ediyorum. S plakası olmayan hiçbir araca çocuğunu teslim etmesin. Çocuklarınızı teslim ettiğiniz (S) plakalı aracın şoförünün ve rehber personelinin muhakkak telefonunu, plakasını ve isim soy ismini kaydedin. Başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve servisci esnafımızın 2019-2020 eğitim öğretim yılını tebrik eder, kazasız belasız bir dönem geçirmelerini temenni ederim" diye konuştu.