Eskişehir Ticaret Odası’nda Nisan olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde 3. Kez fuar organizasyonunun düzenlenmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Eskişehir Gıda Fuarı’na 70 binden fazla ziyaretçinin katıldığını belirten Güler, fuarı Eskişehirlilerin yanı sıra, çevre illerden ve yurt dışından gelen iş dünyasının temsilcilerinin de ziyaret ettiğini söyledi. Eskişehir’de fuar algısının oluşmaya başladığını belirten Güler, fuarda stant açan Eskişehir firmalarına teşekkür etti.

Eskişehir’den gerçekleşen uçuş Zafer Havalimanı’ndan daha fazla

Eskişehir’in turizm potansiyeline dikkat çeken Güler, Eskişehir’in fuar, kongre, sağlık ve termal turizminden hak ettiği payı alabilmesi için Hasan Polatkan Havalimanı’ndan uçak seferlerinin yeniden başlaması gerektiğini söyledi. Eskişehir’deki uçak trafiğinin Zafer Havaalanı’ndan çok daha fazla olduğunu, ancak buna rağmen Eskişehir’deki yurtiçi uçak seferlerinin iptal edilip Zafer Havaalanı’nda devam ediyor olmasının mağduriyet yarattığını belirten Güler, tüm milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Eskişehir’in bu sorununa çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Seçimler bitti ekonomiye odaklanma vakti

Yerel seçimlerin tamamlandığını belirten ve Eskişehir’de seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik eden Güler, Türkiye’nin ve Eskişehir’in sorunlarına çözüm bulmak için önünde 4.5 yıl olduğunu söyledi. Bu süre zarfında ekonomiye odaklanılmasının önemini vurgulayan Güler, enflasyonun düşürülmesi, cari açığın azaltılması, dövizdeki dalgalanmanın durdurulması ile birlikte ekonominin yeniden güçleneceğini dile getirdi. Güler iş dünyasının cesaretle ihracata ve yeni pazarlara ağırlık vermesi, yerli üretimin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.