ESO Üyesi firmaların sektörel olarak yurtdışına daha çok açılması amacıyla başlatılacak proje Ekonomi Bakanlığı tarafından da desteklenebilecek.
Bakanlığın, "Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında çalışmalar gerçekleştirileceğini belirten ve konu hakkında yapılan toplantıda konuşan ESO Başkanı Kesikbaş, "Şehrimizin ihracatını arttırmak ve daha nitelikli hale getirmek için başladığımız çalışmalardan birini hayata geçiriyoruz" dedi.

İlk etapta Eskişehir'de üretilen yapı malzemeleri ve perakende market ürünlerinin ihracatına yönelik Ur-Ge Projesi yapılacağının bilgisini veren Kesikbaş, "Seçilen sektörde faaliyet gösteren ve Eskişehir'de üreten firmalarımızın, gelişme hızı yüksek ve Türkiye'nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere yönelik ihracatlarını arttırmayı hedefliyoruz. Böylece hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlayacak ve hep söylediğimiz gibi şehrimizin, sanayimizin ihracatının ilerlemesine katkı sunacağız.

Proje kapsamında oluşturulacak ihracat kümelerinde firmaların ortak ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, ortak pazarlama gibi ihracata yönelik eylem ve faaliyetlerini ESO'nun yapacağını kaydeden Kesikbaş, benzer projelerle Eskişehir'in ihracatta hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti.

ESO Başkanı Kesikbaş'ın değerlendirmelerinden sonra Meclis Salonu'nun da yapılan toplantıya katılan firmalara konu hakkında detaylı bilgi verildi.